Feléledt a hagyomány

2022.03.02. 17:45

Télűzés Bonyhádon: fergeteges volt hangulat a városi farsangon

Hosszú kihagyás után rendezte meg a hagyományoknak megfelelően a Bonyhádi Német Önkormányzat és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ közösen a bonyhádi városi farsangot március elsején, húshagyó kedden.

Farkas Eszter

A gyerekek nagyon élvezték a farsangi kavalkádot Fotó: Máté Réka

A farsangi rendezvényt Csizmadiáné Énekes Piroska nyitotta meg német és magyar nyelvű köszöntőjével. Idén is megválasztották a farsang hercegét és hercegnőjét Soczó Lilla és Miklós Tibor személyében. A műsort szavalattal kezdték, amelyet magyar és német nyelven is előadtak a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulói. 

A versek után a Kränzlein Néptánc Egyesület táncosai, a Zwerge és Zipfelmütz csoport adta elő műsorát. Őket Csizmadiáné Énekes Piroska, Peitlerné Ferencz Erzsébet és Köhlerné Koch Ilona készítették fel. Pecze István és harmonikás növendékei szóló produkciójuk után közösen muzsikáltak a közönségnek.

A Völgység Néptáncegyüttes télbúcsúztató műsorát adta elő, a Széchenyi Általános Iskola kórusának közreműködésével. A farsangi mulatságot a kiszebáb égetésével zárták, amely hatalmas sikert aratott.

– A farsangi mulatságtól zengett az egész Kaszinókert. Örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták a meghívásunkat, és fergeteges hangulatú délutánt tölthettünk együtt. Sorban jöttek a leleményes öltözetbe bújt diákok és kísérőik. A műsor végén kiszebáb égetésével búcsúztattuk városunkban a rosszat, a hideget és a telet. A műsorok után, kollégáink forró teával, forralt borral és fánkkal kedveskedtek a jelenlévőknek. Ezúton köszönjük a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium támogatását, hogy konyhai személyzete idén is elkészítette a farsangi fánkjainkat – tájékoztatta lapunkat Molnár Tímea, a bonyhádi művelődési központ rendezvényszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában