Beruházások

2022.03.31. 17:30

Tiszta víz kerül az értényiek poharába

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb volumenű beruházást valósították meg az értényiek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) pályázati lehetőségének köszönhetően.

Sz. B.

Potápi Árpád János országgyűlési képviselő gratulált Gómánné Szabó Zsuzsannának, Értény polgármesterének a megvalósult beruházásokhoz (Fotó: Makovics Kornél)

Az ivóvízminőség javítására irányuló, közel 150 millió forint összköltségű beruházás kivitelezésére közel százharmincötmillió forint támogatást nyert az önkormányzat, ami a projekt 89 százalékát fedezi.

A fejlesztésen átesett vízműtelep Értény külterületi részén található, a víztermelést korábban egy darab üzemelő és egy darab tartalék kút biztosította. Tekintettel arra, hogy a szerkezetek közül stabilan csak egyet tudtak üzemeltetni, a biztonságos vízellátás érdekében egy új tartalék kút fúrását tűzték ki elsődleges célul. Emellett a beruházás részeként még egy új komplex vízkezelő berendezést is telepítettek, valamint egy új vízkezelő épületet, a hozzá tartozó létesítményekkel. 

Gómánné Szabó Zsuzsanna, Értény község polgármestere a mai átadó ünnepség kapcsán elmondta, a település hatalmas fejlődésen ment végig az elmúlt időszakban. „Büszkén elmondhatom, hogy 2014-óta közel 440 millió forint pályázati támogatás érkezett hozzánk, beruházásaink 90 százalékát az elmúlt három évben sikeresen megvalósítottuk” – hangsúlyozta a település vezetője. 

Az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntő beszédében kiemelte, közösen elért sikerünk a térség folyamatos fejlődése.

– A választókörzetben minden eddiginél több forráshoz jutottak a települések, a helyi közösségek, a vállalkozók, az idősek és a családok. A térség fejlesztésében mind az 58 település kiváló partner. Még sok feladat vár ránk, de jó alapokra építkezhetünk – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában