Csapadékvíz-elvezető rendszer épül

2022.03.23. 18:46

Zöld utat kapott Sárpilis legnagyobb beruházása!

Még az idén megépül a csapadékvíz-elvezető rendszer és a csónakázótó Sárpilisen. Pályázati támogatással nyerték el a beruházáshoz szükséges összeget. A most elnyert támogatás összesen 735 millió forintot jelent a településnek.

Mauthner Ilona

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott (balról), Horváth István, a térség országgyűlési képviselője és Figler János, Sárpilis polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón Fotó: Makovics Kornél

Szerdán délután ünnepélyes keretek között számolt be arról Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, hogy még a nyáron elkezdik kiépíteni a csapadékvíz-elvezető rendszert, mely a település eddigi legnagyobb beruházása lesz. Sárpilis önkormányzata sikeresen pályázott a területfejlesztési források keretében meghirdetett belterületi csapadékvíz rendezésére. A pályázat két ütemben valósult meg, az önkormányzat mindkét ütemre pályázott, és mindkét ütemet meg is nyerte.

Az elnyert támogatás összesen 735 millió forintot jelent. A projekt során Sárpilis belterületének nyolcvan százalékán újulnak meg a vízelvezető árkok, melyeket szintezve, betonelemekkel burkolnak. A támogatás összege teljes mértékben fedezi a költségeket.
 

Figler János polgármester elmondta, a beruházás kilenc utcát érint. Mind a kilenc utcában minden kapubejárót újra építenek, egységes és esztétikus utcaképet alkotva. A beruházás legfontosabb eleme a belterületi – körülbelül egy hektáros területű – záportározó lesz, mely a későbbiekben akár turisztikai attrakcióként is funkcionálhat.

Összefoglalva, a támogatással megvalósuló projekt 27 hektár terület vízrendezését oldja meg, 3214 méter burkolt árok készül majd, és 265 új kapubejáró, valamint a csónakázótó valósulhat meg.
 

Figler János köszönetet mondott Horváth István országgyűlési képviselőnek azért, hogy az elmúlt években folyamatosan támogatta a település fejlődését, mindig számíthattak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában