Rendőrség napja

2022.04.28. 17:47

A legjobb Tolna megyei rendőrök vehettek át elismerést

Szent György napján évente megemlékezünk a rendőrök biztonságunkért elkövetett áldozatos munkájáról. A jeles nap alkalmából a szekszárdi Placc közösségi téren köszöntötték a Tolna megyei rendvédelmi dolgozókat.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

Immár harminc éve, hogy egy kormányrendelet alapján április 24-én, Szent György napján ünnepeljük itthon a Rendőrség napját. Ebből az alkalomból minden évben ilyenkor elismerésben részesül több rendőr és rendvédelmi dolgozó.

– Vannak, akik hosszú évtizedes munkával jutottak el az elismerésig, de akadnak olyanok is, akik egy fontos mozzanat kapcsán vehettek át kitüntetést. Nem az a lényeg, hogy hosszan vagy röviden, hanem hogyan hajtottuk végre azt a bizonyos feladatot, amely az elismerést hozta – mondta az eseményen köszöntőjében Szabó Csaba megyei rendőr-főkapitány, aki munkatársait arra figyelmeztette: ha mindenkor a jogszabályoknak megfelelően látják el a feladatokat és komolyan veszik azt, hogy a rendőrség a jog hadserege, akkor jó úton járnak, és lesz jövője a szervezetüknek és azon belül mindannyiuknak.

A Rendőrség Napja alkalmából idén is elismerték a legjobban teljesítő rendvédelmi dolgozók kiemelkedő szakmai munkáját. A rendőrségi állományban huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként Magyarország belügyminisztere jutalomban és elismerésben részesítette Szabó Csaba dantártábornokot, rendőrségi főtanácsost, Tolna Megye Rendőrfőkapitányát, valamint tanácsosi címet adományozott Herbert Tamás törzszászlósnak, a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya csoportparancsnokának.

Az Országos Rendőr főkapitányság vezetője a rendőrségi állományban huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként soron kívül alezredessé léptette elő Zádori László és Gyöngyösi József őrnagyokat, a Szekszárdi Rendőrkapitányság alosztályvezetőit, őrnaggyá Hegedűs Bálint századost, a Tamási Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztály vezetőjét, valamint főhadnaggyá Varga Péter hadnagyot, a Bonyhádi Rendőrkapitányság nyomozóját.

A keddi ünnepségen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az Év Tolna Megyei Rendőre címet adományozta dr. Máté Csaba és Korcsmár Péter rendőr alezredeseknek, az Év Tolna Megyei Rendvédelmi Alkalmazottja elismerést Kovácsné Nyul Zsuzsanna rendvédelmi alkalmazottnak, valamint az Év Tolna Megyei Polgárőre címet Lázár Emilnek a Nagyszokolyi Polgárőr Egyesület elnökének. 

Helytállásáért emlékplakettet vehetett át Bárdos Tamás főtörzsőrmester, Károly Kinga törzsőrmester, Szakálos Gábor, Miklósa Dóra Adrienn és Kiss Niké Fédra őrmester, akik április 15-én megmentettek a vízbe fulladástól egy horgászt, aki beesett a vízbe a tolnai Duna-holtágnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában