Parlament

2022.04.20. 17:34

A munkát folytatni kell, sok még a feladat

Átvette országgyűlési képviselői megbízását Horváth István. A megbízólevelet kora délelőtt, Szekszárdon a városháza konferenciatermében dr. Fekete Tamás, a Tolna megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnöke adta át.

Szepesi László

Átvette képviselői megbízását Horváth István (Fotó: M. K.)

Kora délelőtt, Szekszárdon a városháza konferenciatermében dr. Fekete Tamás, a Tolna megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnöke átadta megbízólevelét Horváth István országgyűlési képviselőnek.

Dr. Fekete Tamás az esemény elején beszámolt a választásról, amelyben kilenc jelölt indult, közülük hatan kapták meg az elegendő számú támogatást, s a szavazáskor a legtöbb, 22 642 voksot, az összes több mint 55 százalékát Horváth István kapta. Így ő lett, immár ötödik alkalommal Szekszárd és a környező 16 település megválasztott országgyűlési képviselője. 

A megbízólevél átadását követően Horváth István megköszönte a választási bizottság, s a választásban közreműködő hivatali dolgozók munkáját, majd arról beszélt, büszke arra, hogy a választókerület valamennyi településén a legtöbb szavazatot kapta, de a kapott felhatalmazást, megbízatást szolgálatnak tekinti. A következő években is a választókat szolgálja, s az egész ország jövőjét segíti építeni.

Az elmúlt tizenhat évben sokat elértünk – mondta az ünnepséget követően az újságíróknak –, de nem zárult le egy szakasz, mert a munkát folytatni kell. Az előző négy évben több mint 23 milliárd forintot fordítottak a választókerület útjainak felújítására, így lett a szekszárdi az ország egyik közúttal legjobban ellátott választókerülete. 

Megújultak az oktatási, egészségügyi intézmények, s a következő négy évben pedig meg kell építeni a kórház új szülészeti és nőgyógyászati blokkját, és az új szakorvosi rendelőt. Ugyancsak feladat Szekszárdon a Keselyűsi út és az OBI körforgalma között egy új tehermentesítő út építése, és ha megépül az M9-es út, az is az eredeti terv szerint Szekszárd mellett halad majd. 

A környező teleüléseken is sok feladat van még. Szedresen folyik az új kultúrház építése, bízik abban, egy éven belül el is készül. Decsen, Őcsényben a polgármesteri hivatalt kell felújítani, Tolnán, Faddon, Bogyiszlón a holtág vízpótlását, szinte minden településen a belvíz, csapadékvíz elvezetését, Pörbölyön, Alsónyéken a szennyvízhálózat kiépítését kell megoldani.

A kérdésre, hogy munkáját mennyire segíti a sokéves tapasztalat, elmondta, ezt nem lehet rutinból csinálni. Mindig adódnak váratlan gondok. Ilyen a szekszárdi uszoda, amelyre megvolt a pénz, s mégsem lett kész. Most állami beruházásként fogják az építését befejezni.

Szólt a szomszédban dúló háborúról is, amely azt okozza, hogy egy gazdasági válság elején vagyunk, ezért a május másodikán megalakuló új parlamentre sok feladat vár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában