Fejlesztés

2022.04.02. 13:00

Atommanókat vár májustól a paksi bölcsőde

Májustól várja az MVM Csoport munkatársainak gyermekeit az Atommanók bölcsőde Pakson, a Villany utcában – hangzott le pénteken az új intézményben tartott tájékoztatón.

G. R.

Gál Katalin elnök-vezérigazgatói tanácsadó és Süli János miniszter (Fotó: Molnár Gyula)

– A fejlesztés azért vált szükségessé, mivel folyamatosan nő a Paksi Atomerőműben dolgozók gyermekeinek száma. Az erőmű családbarát, fontos számunkra, hogy az ott dolgozó szülők biztonságban tudják gyermekeiket – emelte ki Süli János, az erőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter az eseményen, aki azt is elmondta, hogy az új „iparági bölcsődének” helyet adó épület a Paksi Ipari Park Kft. lakásállományához tartozik.

A négylakásos társasház földszintjén, környezetbarát megoldásokkal mindössze két hónap alatt kialakított intézményben két nyolcfős csoport kap majd helyet, nevelőkkel, gondozókkal és koordinátorral. A bölcsődéhez külön udvar tartozik, játékokkal, homokozóval, fedett terasszal.

– A márciustól Budapesten, a II. János Pál pápa téren működő MVM Mini bölcsődével és a szintén a fővárosban augusztustól megnyitó Manófalva bölcsődével együtt összesen három saját gyermekintézménnyel rendelkezik az MVM csoport, amelyet összesen 144 millió forinttal támogatott a Miniszterelnökség – összegezte a fejlesztést Gál Katalin elnök-vezérigazgatói tanácsadó, a projekt vezetője.

Mint a rendezvényen elhangzott, a modern és otthonos kialakítású bölcsőde segíti a kisgyermekesek visszaállását a munkába és megkönnyíti a családos munkavállalók számára a munka és magánélet megfelelő arányának fenntartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában