Hitélet

2022.04.08. 11:06

Éjszakai keresztutat tartanak a Remeténél

Április 8-án, pénteken, este 8 órától keresztúti ájtatosságot tart a szekszárdi katolikus egyházközösség. A keresztút a Remete-kápolnától indul és a kálvária érintésével a belvárosi templomnál ér majd véget körülbelül este 11 órakor.

S. B. M.

Fotó: Shutterstock

Guld István egyházközösségi tag kérdésünkre elmondta, hogy ezt a szép, több évtizedes hagyományt két év kihagyás után most ismét folytatni tudják. 

 

– Sajnos a pandémia ideje alatt nem tudtuk megtartani a közös elmélkedést – mondta –, hiszen mind a kijárási tilalom, mind a szigorú előírások megakadályozták azt. Örömmel látunk minden szekszárdi és környékbeli hívet, imádkozzunk együtt, és készüljünk együtt húsvét szent ünnepére. A keresztút stációinak nincs előre tervezett helyszíne, ám az biztos, hogy a kilátó melletti feszület előtt emlékezünk meg Jézus kereszthaláláról. 

 

– Reméljük, az időjárás is kegyes lesz és minél többen el tudnak menni, hiszen este már nincs munkaidő és talán nem szükségszerű a szombati korai ébresztő – tette hozzá a szervező. A keresztúti ájtatosság várhatóan este 11 órakor ér véget a belvárosi templomban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában