Iskolások

2022.04.29. 20:08

Elballagtak a végzős diákok, jöhet az érettségi

Diáktársaik, szüleik társaságában búcsúznak ezekben a napokban Tolna megyei középiskola végzősei, akikre hétfőtől már a következő leküzdendő akadály, az érettségi vár.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

– A mai nap, iskolás létetek utolsó állomása. Meggyőződésem, hogy az itt megszerzett tudásotokkal és szorgalommal a biztos boldogulás vár majd rátok a nagybetűs életben – mondta a végzősöket búcsúztató beszédében Juhász Gábor, a szekszárdi Ady Endre Szakképzési iskola igazgatója. 

– Érettségi vizsga, majd lehetőség a szakmaszerzésre, felsőoktatásra illetve bekerülésre a munkaerőpiacra – sorolta a lehetséges jövőbeni stációkat diákjainak, akiknek azt ajánlotta, legyenek mindig igényesek magukkal szemben, akarjanak többet és jobban tudni, hogy saját maguk előtt is büszkék lehessenek választott szakmájukra. 

– Lépjetek tovább, magasabb szintre, hogy megoszthassátok tudásotokat a fiatalabb generációval, majd ha eljön az ideje – ajánlotta az intézményvezető, akinek beszédét követően a a 11. osztályosok a végzősöket búcsúztató ünnepi műsora következett.

A szekszárdi Garay János Gimnáziumban négy osztály – két négy-, egy öt és egy hat évfolyamos – összesen 117 tanulója fejezi be tanulmányait idén, akik pénteken délután ballagtak el. 

– A korábbi korlátozások után örülünk, hogy a korábban megszokott módon meg tudtuk rendezni az idei ünnepséget – mondta Heilmann Józsefné igazgató az eseményt követően. A ballagás hagyományosan alakult, elsőként a Garay szoborhoz vonultak a diákok, hogy megkoszorúzzák az iskola névadójának szobrát, majd a zenés-, verses és prózai elemeket is tartalmazó ünnepi műsor következett, amelyet a 11. osztályosok állítottak össze és adtak elő. 

Ezt követően az elismerések, a Garay Emlékérem, dr. Kelemen Endre díj, Jó Tanuló-, Jó Sportoló- és a Zenei Tehetség díj, valamint a Jövő Nemzedékért Alapítvány díjainak, valamint a könyvjutalmak átadása zárta az ünnepélyt.

A paksi Energetikai Technikum és Kollégiumban négy osztály diákjai ballagtak pénteken délután, de 89 technikus is búcsút vett iskolájától. Utóbbiak ezt követően állófogadáson vendégelték meg tanáraikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában