Iskolások

2022.04.29. 20:08

Elballagtak a végzős diákok, jöhet az érettségi

Diáktársaik, szüleik társaságában búcsúznak ezekben a napokban Tolna megyei középiskola végzősei, akikre hétfőtől már a következő leküzdendő akadály, az érettségi vár.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

– A mai nap, iskolás létetek utolsó állomása. Meggyőződésem, hogy az itt megszerzett tudásotokkal és szorgalommal a biztos boldogulás vár majd rátok a nagybetűs életben – mondta a végzősöket búcsúztató beszédében Juhász Gábor, a szekszárdi Ady Endre Szakképzési iskola igazgatója. 

– Érettségi vizsga, majd lehetőség a szakmaszerzésre, felsőoktatásra illetve bekerülésre a munkaerőpiacra – sorolta a lehetséges jövőbeni stációkat diákjainak, akiknek azt ajánlotta, legyenek mindig igényesek magukkal szemben, akarjanak többet és jobban tudni, hogy saját maguk előtt is büszkék lehessenek választott szakmájukra. 

– Lépjetek tovább, magasabb szintre, hogy megoszthassátok tudásotokat a fiatalabb generációval, majd ha eljön az ideje – ajánlotta az intézményvezető, akinek beszédét követően a a 11. osztályosok a végzősöket búcsúztató ünnepi műsora következett.

A szekszárdi Garay János Gimnáziumban négy osztály – két négy-, egy öt és egy hat évfolyamos – összesen 117 tanulója fejezi be tanulmányait idén, akik pénteken délután ballagtak el. 

– A korábbi korlátozások után örülünk, hogy a korábban megszokott módon meg tudtuk rendezni az idei ünnepséget – mondta Heilmann Józsefné igazgató az eseményt követően. A ballagás hagyományosan alakult, elsőként a Garay szoborhoz vonultak a diákok, hogy megkoszorúzzák az iskola névadójának szobrát, majd a zenés-, verses és prózai elemeket is tartalmazó ünnepi műsor következett, amelyet a 11. osztályosok állítottak össze és adtak elő. 

Ezt követően az elismerések, a Garay Emlékérem, dr. Kelemen Endre díj, Jó Tanuló-, Jó Sportoló- és a Zenei Tehetség díj, valamint a Jövő Nemzedékért Alapítvány díjainak, valamint a könyvjutalmak átadása zárta az ünnepélyt.

A paksi Energetikai Technikum és Kollégiumban négy osztály diákjai ballagtak pénteken délután, de 89 technikus is búcsút vett iskolájától. Utóbbiak ezt követően állófogadáson vendégelték meg tanáraikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában