Környezetvédelem

2022.04.04. 13:26

Elismerésben részesült a PTE KPVK

Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díjban részesült a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán (Fotó: Makovics Kornél)

A környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében végzett kiemelkedő tevékenységéért a kart több száz jelölt közül választotta ki a 18 tagú szakmai bizottság. Az elismerést az idei évben adták át először, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia épületében vehettek át ünnepélyesen a díjazottak – olvasható az egyetemi kar honlapján.

Napjaink kiemelkedő feladata, hogy foglalkozzunk és megoldásokat keressünk a környezetvédelem kérdéseire, amelynek kiemelkedő színterei tudnak lenni a felsőoktatási intézmények. A díjat olyan magánszemélyeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek ítélték oda, akik a legtöbbet tették a természet és a környezet értékeinek megőrzésért.  A szekszárdi kar elhivatottan kívánja támogatni, hogy a jövő nemzedéke minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzen a jövőnket meghatározó fenntarthatóság témakörében. 
 

Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díj (Forrás: PTE KPVK)


A dékán, Prof. Dr. Szécsi Gábor kiemelte, hogy a környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében szervezett konferenciák, jó lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyetemi hallgatók, oktatók és a szakmában elismert kutatók elméleti előadásai mellett, a tudományos gyakorlatorientáltság is helyet kapjon. Kiemelte, hogy rendezvényeik nyitottak minden érdeklődő számára, tájékoztatta lapunkat közleményében a kar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában