Léleképítő

2022.04.09. 20:00

Esztergályos Cecília mindenkit elvarázsolt előadásával

Fergeteges műsorral honorálta Esztergályos Cecília a meghívást. A művésznő verset és prózát egyaránt előadott a Léleképítőn, de nagy sikert arattak tréfás megjegyzései is.

Szeri Árpád

Esztergályos Cecília megcsillogtatta előadói vénáját komikaként és lírát tolmácsolva (Fotó: Makovics K.)

Az örök nőt köszöntötte Esztergályos Cecília személyében a Léleképítő szerdai rendezvényén dr. Tóth Csaba Attila, az immár huszonkét éve tartó sorozat szervezője, házigazdája és műsorvezetője. A rendezvény vendége, a Jászai Mari-díjas, Kossuth-díjas kiváló művész egy bőröndöt hozott magával, benne olyan eszközökkel és kellékekkel, melyek egy előadói esthez szükséges átváltozást szolgáltak.

Miközben kezében a tükörrel megtette a szükséges előkészületeket, dr. Tóth Csaba Attila elárult egy műhelytitkot. Amikor felhívta a művésznőt, és előadásának címe iránt tudakozódott, „ellentmondást nem tűrő hangon és stílusban” érkezett a válasz: Adj békét, Uram! A tréfát értő, mosolygó Esztergályos Cecília megerősítette: – Így van! Mert ha nincs béke, akkor semmi nincs! A tapsot arató kijelentést a műsorvezető azzal egészítette ki, hogy ez az állapot akkor ideális, ha a békével együtt jár az igazság: mert példának okáért a trianoni „békéből” nem kérünk. 

A közben az arcát kisminkelő, parókát öltő művésznő kibontotta az Adj békét, Uram! fohász lényegét. „Adj a világban békességet, Uram, hogy élni tudjunk, hogy tudjunk élni rettegés, félelem, marakodás nélkül.” – Én annyira kérem az Úristent, amióta élek, hogy béke és egészség legyen – folytatta. – Mindenki találja meg azt a szépséget az életében, amiért érdemes élni. Ámen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában