45 éves a klub

2022.04.03. 18:10

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjasok Decsen

Hat nyugdíjas vendégklub is érkezett az eseményre, amelyen közel kétszázharmincan ünnepeltek együtt.

Brunner M.

Fennállása 45. évfordulóját ünnepelte az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub a decsi faluházban (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepséget szombaton a decsi Faluházban. Ez az emléknap hivatalosan a múlt évben lett volna, ám a covid-járvány és a Faluház felújítása miatt végül az idén rendezték meg az ünnepséget – mondta el lapunknak Kiss Erika, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub vezetője. 

Hozzátette, hogy hat vendégklub érkezett az eseményre, köztük a Bátai Nyugdíjas Egyesület, a Bátaszéki Napsugár Nyugdíjas Egylet, a Szekszárdi Babits Nyugdíjas Klub, a Szekszárdi Platán Nyugdíjas Klub, a Szekszárdi Szívküldi Nyugdíjas Klub, és az Őcsényi Őszi Rózsa Nyugdíjas Klub összesen mintegy száz tagja. Az ünnepségen közel kétszázharmincan vettek részt. 

A rendezvény vendége volt  Horváth István országgyűlési képviselő, Heberling Tibor decsi polgármester, Takácsné Gehring Mária decsi jegyző, a helyi képviselők, civil szervezetek képviselői, és azok a  nyugdíjas tagok, akik már koruk miatt nem vesznek részt a klub mindennapi életében.

– Számos nyugdíjas él egyedül, és ezek az alkalmak a felüdülést, a valahová tartozást jelentenek az életükben. Ismeretségek, barátságok szövődnek, társakra találnak. A nyugdíjasoknak szükségük van a pezsgő életre, ezért a tagjainknak hetente egy alkalommal közösségi rendezvényt szervezünk, valamint egyéb közös programokon, például kirándulásokon vesznek részt – tette hozzá Kiss Erika, aki arról is tájékoztatott, hogy a rendezvény a Magyar falu program Falusi Civil Alap támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában