Vallás

2022.04.05. 19:42

Ministránsok találkoztak a megyeszékhelyen

Szekszárd Indulj el! - felszólítással hívták össze a Pécsi Egyházmegye ministránsait április első szombatján Szekszárdra. A gyerekeket hitoktatóik is elkísérték, így mintegy százhúszan vettek részt az eseményen, amelynek a Szent József Iskolaközpont adott helyet.

Illusztráció: Shutterstock

A ministránstalálkozón résztvevők a nagyböjthöz, valamint a húsvéti szent három naphoz kapcsolódó feladatok megoldásában vetélkedtek egymással. A csapatokat a különböző plébániák ministránsai alkották. A találkozó a ráhangolódó játékok után a feladványok megoldásával folytatódott, melyek között többek között sorrendbe kellett tenni a keresztút stációit, a böjtöléshez kapcsolódóan gyümölcsöket kellett felismerni bekötött szemmel és meg kellett válaszolni a szent három nap liturgiájához kötődő kérdéseket. A vetélkedő után közös ebéd következett. 

 

A programra ellátogatott Felföldi László megyéspüspök is, aki köszöntötte a gyerekeket és további szolgálatra biztatta őket. A program közös szentmisével zárult, melyen a gyermekek szülei is részt vettek. A zárómisét Kovács József máriagyűdi káplán tartotta, aki szentbeszédében tanúságtételre buzdította a ministránsokat a hétköznapokban is, hogy példamutató viselkedésükkel is megmutassák, Krisztust kell szolgálnunk, hozzá tartozunk és mindezt közösségben lehet megélni.

 

A liturgia végén kihirdették a vetélkedő eredményét, ezúttal a szekszárdi plébánia csapata emelhette magasba a vándorkupát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában