Húsvét

2022.04.14. 09:30

Nagyheti liturgiák Tolna megyében

S. B. M.

Felföldi László megyés püspök Dombóváron és Tamásiban is szolgál az ünnepen (Fotó: Laufer László)

Fotó: Laufer László

A húsvétot megelőző három nap liturgiáinak menetrendje a következőképpen alakul Szekszárdon, a belvárosi katolikus templomban: nagycsütörtökön este 18 órakor kezdődik a lábmosás szertartása, melyet szentmise és oltárfosztás követ. Nagypénteken délelőtt fél tízkor keresztútjárás, majd este hat órakor kereszt előtti hódolatot és csonkamisét tartanak.

Nagyszombaton a feltámadási szentmise és tűzszentelés este nyolc órakor kezdődik, majd húsvétvasárnap reggel háromnegyed kilences kezdettel ünnepi szentmisét és körmenetet tartanak. A szekszárdi Újvárosi templomban vasárnap reggel fél nyolckor kezdődik a szentmise, és ezután indul a körmenet. 

Nagycsütörtökön este hét órai kezdettel Felföldi László püspök Dombóváron, a Jézus Szíve-templomban mutat be szentmisét az utolsó vacsora emlékére, valamint nagypénteken este hat órai kezdettel az Úr szenvedésének ünneplése alkalmából Tamásiban, a Nagyboldogasszony-templomban vezeti az ige liturgiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában