Programok

2022.04.27. 17:30

Újra megrendezik a Retro majálist és a városi gyermeknapot Szekszárdon

A Szekszárdi Néptáncfesztivál, a Tánc világnapja, a Retro Majális és a városi gyermeknap programjairól tartott sajtótájékoztatót szerdán Szekszárdon a Babits Kulturális Központ korábbi igazgatója, Matókné Kapási Julianna és a jelenlegi igazgató, Berlinger Attila.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A néptáncfesztivált Szabadi Mihály alapította 1968-ban a Babits Művelődési Központban. Négy éve, az ötvenedik évfordulón volt az utolsó, de most újra megrendezik, s ezen részt vesz az ország legjobb tizenkét együttese – kezdte a tájékoztatót Matókné Kapási Julianna fesztiváligazgató. Már a kezdetektől a néptáncfesztivál sajátosságai voltak a nyugati táncdialektusok és a nemzetiségi táncok, ezzel lett az ország legérdekesebb, legnagyobb ilyen megmérettetése.

Most az ingyen megtekinthető verseny április 29-én és 30-án lesz a kulturális központban. Április 29. a Tánc Világnapja, folytatta a tájékoztatót Berlinger Attila. Aznap, délután három órakor a Garay téren, négy órakor pedig az Energiapark játszóterén a Bartina Néptánc Egyesület utcatánccal köszönti a világnapot. Ezt követően hat órától ismét a Garay téren szabadtéri tavaszi latin buli lesz, ahol meg lehet ismerni, tanulni a kubai salsát és bachatát.

A Babits Mihály Kulturális Központ tavaszi szabadtéri fesztiváljainak nyitórendezvénye szombaton és vasárnap a Retro majális lesz. Szombaton délelőtt a Prométheusz parkban Ebugatta címmel egy vidám hobbi és keverékkutya szépségversenyt tartanak, délután kezdődik a Marvel szuperhősök jelmezes, táncos show, majd négykor a Csurgó zenekar koncertje, utána térzene, Walkig Mama koncert és utcabál lesz.

Május elsején az Ifjúsági fúvószenakar reggeli ébresztője után tánc, sportbemutatók, bábszínház, délután Tücsök koncert, oldtimer autók felvonulása, Egyszervolt Mesezenakar, Derby zenekar és TNT koncert.

A tavaszi szabadtéri programok sorába tartozik a városi gyermeknap, amely május 29-én, vasárnap, háromnegyed tízkor családi zenés tornával kezdődik a Prométheusz parkban. Ezt követi tízkor Masni és Pocó, Mihályi Réka gyermekkoncertje, ugyanekkor a Babits rendezvénytermében ringató gyerekkoncertet, zeneóvoda és családi táncházat tartanak. A délelőtt a Kacagó Bábszínház Rigócsőr királyfi zenés báb-musicaljével zárul. 

Délután jön Harry Potter és a varázsvilág című interaktív gyermekműsor, amelyet az Időmanó kalandjai Bíró Eszter családi interaktív koncertje követ, délután hattól pedig Paulina koncert kezdődik. De lesz itt még egy gigantikus mászófal, ügyességi pálya, kirakodóvásár, Gesztenye Klub, habparti is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában