A városvezetés együttműködésre törekszik a szociális szervezetekkel

2022.05.28. 18:08

A dombóvári járás vezetői tanácskoztak

A Dombóvári Szociális- és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás ülésezett a Városházán május 25-én.

V. Sz.

A Kapos-menti Terület-és Vidékfejlesztési Társulás Társulási Tanácsának ülésén a tizenhat település vezetője mellett a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is meghívást kapott. Dr. Németh Tímea elnökasszony vezetésével tíz napirendi pontot tárgyaltak. A törvényi előírások szerint a beszámolók és a zárszámadás elfogadása után nyílt lehetősége a két szervezetnek a bemutatkozásra.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió az év elejétől működteti Új Esély Központját Dombóváron. Az országban 100 településen tízezer ellátott életében nyújtanak segítséget napi szinten. Herzsenáth Melinda az intézmény szakmai vezetője felajánlotta együttműködésüket a vidéki településeknek is, bíztatta a polgármestereket, hogy keressék fel az intézményt, tájékozódjanak szolgáltatásaikról.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató néhány hete kereste meg Pintér Szilárd polgármestert a hatékony együttműködés reményében. Szécsényi Sándor területi igazgató és Szakter Mária szakmai vezető a nevelőszülői szolgálat bővítésében kértek segítséget a települések vezetőitől. Kiemelték, hogy azok a gyermekek, akik a nevelőszülők által biztosított családban nőhetnek fel magánéletben és karrierjük során is magabiztosabbak, sikeresebbek. Az intézmény feladata a bizalom újraépítése, a megfelelő nevelőszülők felkutatása, ezért szeretnének minél több településre eljutni és megérinteni a családokat a feladat felvállalásában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában