Beszámoló

2022.05.23. 12:30

A felderítés egyre hatékonyabb, de fontos a megelőzés

Bár több volt a feladat, mégis az átlagosnál kedvezőbb számok jellemzik a Szekszárdi Rendőrkapitányság elmúlt évét.

Sz. L.

Dr Marcsek Sándor ezredes, Szekszárd rendőrkapitánya (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi önkormányzat Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának ülésén dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes elmondta, a koronavírus okozta járvány miatti védelmi intézkedések betartatása és az illegális bevándorlás, valamint az ezzel kapcsolatos embercsempészés jelentett többletfeladatot.

Ennek ellenére – folytatta a rendőrkapitány – a közbiztonság nem romlott, sőt, a bűncselekmények számának csökkenése – amely 2010 óta jellemzi Szekszárd bűnügyi helyzetét – tovább folytatódott. A mérséklődés nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a Szekszárdi és a Tolnai járásban is tapasztalható volt. A kedvező tendencia hátterében a prevenció, a megelőzés áll, amelyben kiváló az együttműködés az önkormányzat, a civil szervezetek, a közterület-felügyelők, a polgárőrség és a rend­őrség között.

Említette azt is, hogy a szekszárdi rendőrségen folyamatosan nő a felderítés hatékonysága, a kapitányság az országos értékelésben is előkelő helyen áll, s egyre nagyobb az esélye annak, hogy ha valaki bűncselekményt követ el, a rendőrség hamar megtalálja, s tettét a bíróság ítéli el.

A rendőrkapitányság beszámolójának elfogadását csütörtökön a megyeszékhely közgyűlése napirendjére tűzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában