Elismerés

2022.05.25. 18:35

Az akadémia alelnöke lett Vesztergombi Csaba

A Magyar Bor Akadémia egyik alelnökévé választották a szekszárdi borászt, Vesztergombi Csabát. Éves taggyűlését tartotta a bor akadémia ezen a héten, mely egyúttal a 30. jubileumi is volt és egybeesett a tisztújítással.

M. I.

Vesztergombi Csaba szekszárdi borász (jobbról) dr. Sárdy Diána, az SZIE dékánjával, Koch Csaba elnökkel és alelnöktársaival (Beküldött fotó)

A Magyar Bor Akadémia – mint társadalmi szervezet – a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére 1992-ben jött létre. Vesztergombi Csaba elmondta, húsz alelnökjelölt közül titkos szavazással választották ki a hét alelnököt. Az új elnök pedig Koch Csaba lett, aki 2019-ben nyerte el az Év bortermelője címet.

Az akadémia jelenleg 133 rendes, 23 tiszteletbeli és 9 örökös tagot számlál. A szőlész-borász társadalom elismert személyiségei mellett tagjai között tudhat művészeket, tudósokat, közéleti szereplőket is.

Vesztergombi Csaba elmondta, nagyon örült a megtiszteltetésnek, hogy ennek a szervezetnek az egyik vezetője lehet. Lesz sok tennivaló, hiszen olyan időt élünk ahol a jó bor önmagában már kevés, a fogyasztóknak plusz impulzusok, pozitív üzenetek kellenek, melyek közvetítésére a Borakadémia kiváló lehetőséget biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában