Előadás

2022.05.15. 06:58

Félelmeink hizlalják az elménk szülte szörnyet

A Szekszárd Szabadegyetem X. évfolyamának 4. előadását dr. Budai László Károly szabad foglalkozású orvos-természetgyógyász, Germán Gyógytudomány-terapeuta tartotta Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. Előadásában rámutatott arra, miként gyógyulhatunk meg a Germán Gyógy­tudomány ismeretével.

Schilli-Bárány Margit

Dr. Budai László Károly

Ha egy mondatban szeretnénk kifejezni, mi is ez, akkor azt mondanám, ez a valódi orvostudomány. Tudományról van szó, mert reprodukálható. A tudomány kritériuma ugyanis az, hogy megismételhető. Ha például valakinek halálfélelmi konfliktusa van a Dunántúlon, annak ugyanúgy tüdőrákot fog ez okozni, mint annak, aki a Tiszántúlon küzd ugyanezzel a konfliktussal. Itt kijelentő mód van, nem feltételes – fejtette ki a lényeget dr. Budai László Károly. 

Mint elmondta, nincs ismeretlen, nincs rosszindulatú betegség, sem áttétek. Ha ismerjük, mi miért alakult ki a szervezetünkben, ha tudjuk a lelki okokat, akkor azt is tudni fogjuk, hogy miként oldható meg vagy előzhető meg a kóros állapot. Így nem akkor állunk neki kezelni egy helyzetet, amikor már nagy a baj, hanem jóval előtte teszünk arról, hogy meg se betegedjünk. A megbetegedéseket csoportokra lehet osztani. Van a fizikai szint, mint például a mérgezések, sugárkezelések, egyoldalú táplálkozás. Vannak a biológiai konfliktusok, valójában ezzel foglalkozik a Germán Gyógytudomány. 

De mi is az a biológiai konfliktus? Ha a természetet nézzük, akkor bárki megfigyelheti azt, hogy minden, ami él, az élni akar, hiszen minden élőlény a túlélésért és a fajfenntartásért küzd. Ha ezt megfordítom, akkor érthető az, hogy a haláltól és a faj kipusztulásától való félelem adja a félelmeink alapját. A biológiai lény mindig a félelemre ad választ. Ez nem betegség, hanem egy Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK). A veszteség konfliktus, mely mindig egy szeretett élőlényre vonatkozik, úgy hat a biológiára, hogy felturbózza az adott szerv működését, vagyis a here vagy petefészek működését, hogy pótolni tudjuk a „veszteséget”. 

Egy haláleset, amit veszteségként éltünk meg, ezért az ivarsejtek termelését növeli meg. Ez a biológiai válasz teljesen logikus, ugyanis az agy nem tud különbséget tenni az illúzió, az álom és a valóság között. Tehát a lényeg, hogy minden egyes tünet mögött egy feloldatlan félelem áll. 

Ha van tíz tünet, akkor van tíz konfliktus, vagyis tíz futó biológiai külön programom. Hajszálpontos válaszokat tud adni a Germán Gyógytudomány minden szervi elváltozásra vagy működésváltozásra, ugyanis a konfliktus az agynak egy bizonyos központjába csapódik, és innen elindul a szervi válasz. A lélek-agy-szerv tengelyen tehát, ha az egyik tényező ismert, akkor a másik kettő is világos lesz. Tudni lehet, hogy milyen félelem milyen szervi választ fog okozni, és épp ez adja a legtökéletesebb megelőzést, prevenciót. Vagyis, ha a lelkünkben rendet teszünk, akkor nem tudunk megbetegedni sem. 

Az ellentétet az okozza, hogy nem tudjuk elfogadni a dolgokat úgy, ahogyan azok történnek. A feladatunk tehát elsősorban az, hogy megtanuljuk elfogadni magunkat és a világot úgy és olyannak, amilyen. A feltétel nélküli elfogadás maga az igazi szeretet. A család viszont egy biológiai kapcsolat, ami a túlélésről és a fajfenntartásról szól. Akkor lesz belőle spirituális család, amikor megpróbáljuk egymást elfogadni olyannak, amilyenek vagyunk valójában. 
 

A valóságot nem lehetetlen elfogadni, a bonyodalmakat az elme okozza
Ez nem bonyolult, csak az agyunk bonyolítja meg az egészet – mondta dr. Budai László Károly. Az agy folyamatosan keresi, hogy milyen félelemre milyen programot indítson el. Ezért fontos kérdés, hogy ki irányít engem? 
A biológiai vagy az isteni lényem, aki mindig volt és mindig lesz? Itt van nagyon komoly szerepe az identitás helyretételének. Elengedhetetlen tehát, hogy foglalkozzunk a bennünk dúló lelki dolgainkkal. 
Nem véletlen a régi mondás sem: ne múljék el nap a te haragoddal! Ha ezt az egy javaslatot betartanánk, megtarthatnánk az egészségünket is, hiszen nem kerülne sor konfliktusra, amelyre az elme csak egyféle választ tud adni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában