Hirdetés

2022.05.18. 00:00

Folytatódik a virágosítás, az életfák ültetése Bonyhádon

A COLONIA Alapítvány és a város együttműködésének köszönhetően tovább szépül Bonyhád.

Vizin B.

Lőrinczné Dávid Mária (balra) és Filóné Ferencz Ibolya a városházánál (Ffotó: A szerző felvétele)

Lőrinczné Dávid Mária (balra) és Filóné Ferencz Ibolya a városházánál (Ffotó: A szerző felvétele)

A magyar kormány által biztosított Városi Civil Alap (VCA) pályázaton sikeresen szerepelt a COLONIA Alapítvány: 8 millió 144 ezer 500 forintot nyert nemrégiben.

– Ez az összeg lehetővé teszi az alapító okiratunkban is rögzített célok, tevékenységek folytatását – tudtuk meg Lőrinczné Dávid Mária kuratóriumi elnöktől. Az önkormányzat civil szervezetének vezetője hozzátette, többek között ebből a támogatásból finanszírozzák idén és jövőre a virágosítási programjukat, az úgynevezett életfák ültetését, a középiskolásoknak szóló tanulmányi ösztöndíj-pályázat meghirdetését, a Terítéken… - közéleti beszélgetéseket, valamint a Virágos Bonyhádért! környezetszépítő kezdeményezést. A Családi Pihenőparkban tavaly nagy sikert aratott szabadidős rendezvényüket pedig jövőre tervezik ismét megvalósítani.

– Azt szeretnénk, hogy a városunk még szebb és élhetőbb legyen, ezért újabb köztéri padokat, hulladékgyűjtőket és virágtartókat helyezünk ki Bonyhád több pontjára – hangsúlyozta Lőrinczné Dávid Mária, aki köszönetet mondott Filóné Ferencz Ibolya polgármesternek, hogy szívén viseli az alapítvány működését, támogatását. Ugyanilyen hálás volt a lakosságnak és a kuratóriumi tagoknak is, akiktől szintén sok segítséget kap a civil szervezet.

– Szívből örülök annak, hogy újult erőre kapott az alapítvány azáltal, hogy a nemrégiben megválasztott elnökség ötletes és életképes célokat valósít meg az itt élők javát szolgálva – nyilatkozta Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere úgy fogalmazott: könnyű velük együtt dolgozni, mert azok a környezetszépítő, közösségteremtő és építő kezdeményezések, amelyeket megfogalmaznak, összhangban vannak a város vezetésének céljaival. Ezek közé tartozik a közterületek parkosítása, virágosítása is, amelynek újabb lépcsőfokaként a napokban is számos palántát ültettek el a BONYCOM Nkft. munkatársainak közreműködésével a körforgalomnál és a hivatal előtt.

– Számos pályázat szól az önkormányzatoknak, de vannak olyanok is, amelyeken kizárólag a civil szervezetek indulhatnak. Ezért is nagyon fontos az alapítvány és annak eredményes működése, köszönettel tartozunk a szerepvállalásukért! – jegyezte meg a polgármester.

Kérjük, adójuk egy százalékával támogassák szervezetünket és tevékenységét!
Adószámunk: 19231718117
Köszönjük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában