Őcsény

2022.05.24. 19:10

Gyorsan fogytak a frissen töltött kolbászok

Kolbásztöltő versenyt rendezett az Őszi Rózsa Nyugdíjas Egyesület a hétvégén az őcsényi Közösségi Házban.

B. M.

Gyorsan fogytak a frissen töltött kolbászok az őcsényi nyugdíjas egyesület rendezvényén (Fotó: Makovics K.)

– Jövőre ünnepeljük megalakulásunk ötvenötödik évfordulóját. Jelenleg száz tagunk van, tizenhárom tagot vettünk fel ebben az évben. A kolbásztöltő versenyt kilencvennyolc fő részvételével tartottuk – tájékoztatta lapunkat Dávid Kálmán. 

Az elnök elmondta, hogy a versenyen a tagjaikból hat csoportot alakítottak, a kolbásztöltéshez szükséges anyagokat, a sertéshústól a sóig mindent egyesületük adott. Szombat reggel Dávid Kálmán maga nyitotta meg a versenyt, ismertette a szabályokat és engedélyt adott a töltés megkezdésére. Amíg a férfiak a kolbászt készítették, egyesületük nőtagjai megterítettek a közös ebédhez.

Előtte azonban a háromtagú zsűri Klézli Ferenc, Őcsény alpolgármesterének vezetésével kóstolta a mintákat, amelyek közül az első díjat ifj. Fórizs János és csapata, a másodikat Kapás István és csapata, a harmadikat Vajda József és csapata kapta. Minden csapat oklevelet vehetett át, a dobogósok egy-egy üveg pezsgővel is gazdagodtak.

– Az elkészített finom kolbász gyorsan fogyott az ebéden. Az étkezést követően Simon Gábor zenéjére táncoltunk, mulattunk. A nap folyamán nagy sikert aratott Bognár László kolbásztöltésünkről írt verse. Parragh Jánosné nyolcvankilenc éves, gyönyörű hangú tagunk magyar nótákkal szórakoztatta a közönséget, a hallgatóság pedig vastapssal jutalmazta.

Bognár Lászlóné vezetésével az őcsényi nyugdíjasok közösen énekelték a Szeressük egymást gyerekek című dalt. A nap fénypontja Kothencz Lajos énekes fellépése volt, aki közvetlenségével, humorával, kiváló hangjával és jól összeállított műsorával hatalmas sikert aratott. Az Őszi Rózsa egyesület tagjai még táncra is perdültek.

– Jelenlévő tagjaink kiválóan érezték magukat, elfelejtve a napi gondokat, a betegséget, és úgy nyilatkoztak, hogy ezen napon mindenki nyert. Sok élménnyel feltöltődve, szinte megfiatalodva térhettünk haza – tette hozzá Dávid Kálmán elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában