Megkezdődött a munka

2022.05.05. 14:06

Ilyen lesz a 647 millió forintból megújuló szőlőhegyi óvoda

A munkaterület átadásával megkezdődött az évekkel ezelőtt bezárt szőlőhegyi óvoda felújítása, valamint bölcsődei csoporttal való bővítése Szekszárdon.

TEOL

Kép: Facebook

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődött egy Szekszárdon régóta várt építkezés, a százhúsz éve épült és évekkel ezelőtt bezárt szőlőhegyi óvoda felújítása.  A területen a közbeszerzési eljáráson nyertes Ács Állványozó Kft. már meg is kezdte a munkát.

A meglévő épület felújítása során az óvoda egy csoportszobával és a kor követelményeinek megfelelő kiegészítő helyiségekkel, vizesblokkal, öltözővel bővül. Két csoportszobában összesen ötven gyereknek lesz itt nappali otthona. Lesz mindkét csoportnak tornaszobája, az épületben kialakítanak orvosi szobát, és a bővítés során tizennégy gyermek számára egy mini bölcsőde is elkészül.

Átadták a munkaterületet. A kép a szerző felvétele.

Az óvoda természetesen bővül játszó udvarral, parkolókkal is – mondta a munkahely átadása során a város alpolgármestere Gyurkovics János.

Az épület főfalai, úgymond teherhordó szerkezetei jó állapotban vannak, de nem hőszigeteltek, így a mai kor igényelte hőtechnikai feltételeknek egyáltalán nem felelnek meg, be kell burkolni a falakat, a födémet hőszigetelő réteggel. Emellett cserére szorul a teljes villamos-, víz- és szennyvízhálózat, kell a házra egy új tető, a tetőre pedig az épület energiaellátását segítő napelemes rendszer.

Kép: Facebook

A régóta húzódó beruházást az tette lehetővé, hogy a város pályázaton nyert negyedmilliárd forintnyi támogatást, így elkezdhették az óvoda 247 millió forintba kerülő felújítását, illetve bölcsődével való bővítését, melynek értéke 400 millió forint. A felújítás és bővítés összértéke tehát 647 millió forint.

Kép: szekszard.hu

Máté Péter, az érintett terület önkormányzati képviselője elmondta, fejlődik, fiatalodik Szekszárdnak ez a déli része, amelyet eleink Szőlőhegynek kereszteltek el. A régi házakat felújítják, oda fiatalok költöznek, s így egyre több a kisgyerek. Érthető, hogy nagyon kell a bezárt helyett egy új, korszerű óvoda, s természetesen egy bölcsőde is.

Kép: Facebook

Ma Szőlőhegyről sok kisgyereket visznek szüleik naponta a város központi részén lévő óvodákba, s a következő években még több óvodás korú gyermek lesz a megyeszékhelynek ezen a részén, s persze bölcsődés korúak is lesznek bizonyára, akik közül nem mindenkit otthon nevelnek szüleik. Ezért lesz két óvodás csoportnak, kétszer huszonöt gyereknek óvoda, s a még fiatalabbnak egy mini-bölcsőde.

Fotó: Facebook

A kivitelező Ács Állványozó Kft. vállalta, hogy tizenkét hónap alatt végez a munkával, így egy év múlva a gyerekeké lehet a tökéletesen felújított óvoda és az elkészült bölcsőde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában