Paks-Dunakömlőd

2022.05.04. 16:20

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Varga Pálnét

Varga Pálnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Ulbert Sándor önkormányzati képviselő, a humánpolitikai bizottság elnöke – adta hírül a TelePaks.net.

TEOL

Ulbert Sándor önkormányzati képviselő köszöntötte Varga Pálné Gizi nénit 90. születésnapján (Fotó: Molnár Gy.)

Gizi néni 1932. május 2-án született Endrődön. A világháború után a család Dunakömlődre került, gazdálkodtak a helyi téeszben. Itt ismerte meg kecskeméti származású férjét, Varga Pált, akivel 1951-ben kötöttek házasságot. Dunakömlődön alapítottak családot, fiuk 1952-ben, lányuk 1954-ben született. Gizi néni később a konzervgyárban, majd 1974-től a dunakömlődi halászcsárdában dolgozott. Sokan emlékezhetnek a családra, mert sok lakodalomban főzött, a férje és a fiuk pedig különböző rendezvényeken zenéltek.

Az ünnepeltnek – mint elmondta – sok szép emléke van, de tragédiák is érték. Egy lánytestvére volt, aki 11 évesen betegségben elhunyt. Férjét és a fiát 1998-ban, két hét különbséggel vesztette el. Lánya még a '80-as években sztrókot kapott és félig lebénult. Közel harminc évig ápolta, öt éve egy szociális intézmény lakója. Gizi néni 2002-ben elköltözött a Gyomaendrőd melletti Hunyára, ahonnan azonban 2019-ben visszatért Paksra. Három unokája és négy dédunokája van, jelenleg az egyik unokájánál lakik a Kinizsi utcában.

Varga Pálné, Gizi néni 90 éves (Fotó: Molnár Gy.)

A 90. esztendős Varga Pálné szerint a hosszú élet titka a munka, valamint hogy akármilyen nehéz, sosem szabad, hogy az ember elhagyja magát. Gizi néni a titkok között említette még a nyugodtságot, és hogy néha nem árt egy kupica pálinka...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában