Iskolások

2022.05.14. 12:51

Letették névjegyüket a cikói iskola diákjai

Ahogy mondani szokták, nagyüzem van a Cikói Perczel Mór Általános Iskolában. Az intézményben az elmúlt hetekben egymást követték a rendezvények és a sornak a közelgő évzáró ellenére még egyáltalán nincs vége.

Szeri Árpád

A támogatói bál nyitótáncát a 7.osztályos tanulók mutatták be. Beküldött fotó

A közeli Bonyhád Solymár Imre Városi Könyvtára április hónapban több olyan versenyt is meghirdetett, melyen a cikói iskola is letette névjegyét remekül szereplő tanulói által. 

A hónap elején a Nyelvész levelezőverseny döntőjében a 3. osztályos Szabó Zsófia szerezte meg az első helyezést. Zsófi sokoldalúságát mutatja, hogy nem sokkal később a Mesebeli hétpróba versenyen második lett. Ezután az Európai Unió levelezőverseny döntőjében taroltak a cikói kisdiákok. Az első három helyen a 8. osztályos Zsalakó Ramóna, valamint a 7. osztályos Szabó Ágnes és Szöllősi Dániel osztozott. 

A Föld napja alkalmából tartott, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott ismeretterjesztő vetélkedőn a Szabó Ágnes-Zsalakó Ramóna duó vitte el a pálmát, mögöttük a második helyen a Szabó Eszter-Szöllősi Dániel páros végzett. 

A szülői munkaközösség segítő közreműködésével zajlott le az iskola támogatói bálja, mely kedves és látványos mozzanattal, a 7. osztályos tanulók nyitótáncával kezdődött. Az elegáns, estélyi öltözéket viselő lányok-fiúk – Hernerné Szőts Hajnalka igazgató koreográfiáját hűen bemutatva – nagy tapsot kaptak a jelenlévő pedagógusoktól, szülőktől és hozzátartozóktól. A környékbeli vállalkozók felajánlásainak köszönhetően a tombola sorsolás nyertesei értékes ajándékokat vihettek haza. 

Az igazgató elmondta, hogy a támogatói bál csaknem 500 ezer forinttal gyarapította az iskola kasszáját. A pénz, kiegészülve a farsangi bevétellel és az önkormányzati pályázatokon nyert összegekkel, osztálykirándulásokat tesz lehetővé, még az idei vakáció előtt. 

– Terveink szerint a felső tagozatosok Budapest látnivalóival ismerkedhetnek meg, az alsósok pedig Tihanyba utazhatnak és hajókiránduláson fedezhetik fel a Balaton szépségeit – adott tájékoztatást Hernerné Szőts Hajnalka. 

Célegyenesbe érkezett az a munka, melynek eredményeként az iskola fennállásának 150. évfordulója alkalmából jubileumi kötet jelenik meg. A kiadvány anyaga már a nyomdában van. 

Várhatóan június 3-án már minden érdeklődő beletekinthet, illetve beszerezheti az ekkor tartandó, nagyszabású, egész napos iskolai megemlékezésen. 
Érdemes lesz végigolvasni a könyvet, hiszen egy-egy visszatekintés erejéig megszólalnak benne volt igazgatók, pedagógus kollégák, egykori diákok, egykori és mai települési vezetők, valamint olyan, idősebb helyi lakosok, akik ugyancsak a feledés homályából mentenek meg ismeretanyagot, történeteket a cikói iskoláról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában