Átszervezés

2022.05.06. 09:30

Nem viszik el a felsősöket Mórágyról

Sok faluban válik kérdésessé az iskola megtartása a csökkenő gyermeklétszámból adódó gazdaságtalan működtetés miatt.

W. G.

Mórágyi diákok a Muzsikás zenekar rendkívüli énekóráján. Nem kell költözniük. (Fotó: Makovics K.)

Fotó: Makovics Kornél

Az is előfordul néhol, hogy nemrég felújított oktatási épületek ürülnek ki, válnak használaton kívülivé. Mórágyon is jól karbantartott, korszerű az iskola, mégis elterjedt a hír a közelmúltban arról, hogy a felsősök szeptembertől már máshol kezdik a tanévet. A polgármester, Glöckner Henrik tájékoztatása szerint az ügy még nem lezárt, a helyiek viszont egyértelműen elleneznék ezt: a képviselők, a német önkormányzat, a tantestület és a szülői munkaközösség tagjai is.

Hol tart az ügy? Az iskola a Tamási Tankerületi Központhoz tartozik. Ennek igazgatója, Csike Tamás elmondta, hogy minisztériumi döntésre várnak, mely május 31-ig születik meg, és június első hetében válik publikussá. Hozzátette, nem arról van szó, hogy „elvinnék az iskolát” vagy „elvinnék a felsősöket”, hanem átszervezés történhet. Eszerint a mórágyi intézmény beolvadna a cikói iskolába, s úgy működne tovább, de helyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában