MVM-pályázat

2022.05.25. 09:30

Okoslámpákat nyertek a madocsaiak

Az MVM Okos­iskola online játékán elnyert kültéri napelemes okoslámpák tíz hazai oktatási intézménybe, közte a madocsai általános iskolába kerültek.

TN

Így örültek a gyerekek az okoslámpáknak (Fotó: MVM)

A harmadik alkalommal megrendezett pályázatra közel 500 diák regisztrált, a legjobbak intézményüknek nyerhették meg a három világítóeszközt – tájékoztatta lapunkat az MVM Csoport.Összesen közel háromezer diák tanul abban a tíz magyarországi általános és középiskolában, amelyek udvarára az elmúlt időszakban kikerült az MVM Okosiskola pályázatán iskolánként elnyert három kültéri napelemes okoslámpa.

Az MVM Csoport 2019-ben indult online nyereményjátékának legutóbbi fordulójában Madocsa mellett Kisvárda, Veszprém, Mezőtárkány, Rum, Nagykáta, Székesfehérvár, egy budaörsi és két budapesti iskola lett gazdagabb három-három ilyen eszközzel. A két darab négy méter magas, illetve egy darab ötméteres lámpát az elmúlt hetekben az iskolák által meghatározott helyre, iskolaudvarra, sportpályára telepítették, minden esetben fixen rögzítve.

– Az MVM Okosiskola versenye kettős célt szolgált: egyrészt az ismeretterjesztést, másrészt az iskolák innovatív fejlesztését. Az energetika világáról, illetve az MVM Csoport működéséről szerettünk volna minél több tudást megosztani a gyerekekkel. A feladatok megoldását és az ismeretszerzést éppen ezért egy tudásbázis is segítette a felkészülés során. A kikerült okoslámpák pedig mostantól mind a háromezer gyermeket szolgálják az intézmények udvarán – mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.

A harmadik alkalommal megrendezett szemléletformáló pályázaton az ország 87 iskolájából 452 nevezés érkezett, általános és középiskolás diákoké vegyesen. Az online játékokat leg­gyorsabban és sikerrel teljesítő tanulók iskolájuknak nyerték meg a modern világítótesteket. A három részből álló megmérettetés sikeres elvégzéséhez ügyességre, logikára és tudásra volt szükség, hiszen a diákoknak az összekuszálódott vezetékek helyreállítása mellett az MVM Csoport tevékenységére vonatkozó feladatokat is meg kellett oldaniuk. A játékosok sorrendje az összesített időeredmény alapján alakult ki.

A Madocsai Református Általános Iskola számára Nagy Lara nyerte el az okoseszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában