Fuss, ússz, kerékpározz

2022.05.11. 07:00

Pakson egyre nő az igény a tömegsportra

Évről évre egyre népszerűbb a Paksi Sportegyesület által szervezett Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! elnevezésű tömegsportprogram, amelynek zárásaként csaknem ezren pattantak kerékpárra az elmúlt hétvégén Pakson.

Gazsó Rita

Az a cél, hogy a fiatalokkal megszerettessék a tömegsportot. (Fotó: M. Gy.)

A nagy múltú sporteseményt, amelyen minden évben részt vesz a város összes iskolája, óvodája, az az intézmény nyeri meg, amely a legtöbb embert tudja mozgatni a három alkalom során. A versenyen a gyerekek mellett a szülők, testvérek, barátok, ismerősök közösen indulhatnak. A résztvevők között a két kategóriában – tehát iskolák és óvodák szerint – az első három helyezett nyer, akik sportszerutalványt kapnak. 

Az idei első versenyt, az úszást április 7-én rendezték meg a városi uszodában, a futást ugyanebben a hónapban 27-én. A programsorozat múlt szombaton zárult a kerékpáros fordulóval. A három versenyszámban idén kimagaslóan sokan, több mint 2300-an álltak rajthoz: az úszáson hatszáz feletti létszámban indultak, a futáson 802-en vettek részt, a kerékpáros fordulóban pedig összesen 937 befutó volt. Az idei verseny díjátadóját a város napján vagy a gyermeknapon rendezik majd meg. A korábbi nyertes intézmények a sportszerutalványok segítségével hasznos sporteszközöket, kosárlabdapalánkot, zsámolyt, ugrálókötelet vagy éppen hullahoppkarikát szereztek be. 

– A rendezvény célja a tömegsport megismertetése, megszerettetése a legkisebbekkel – fogalmazott Rostáné Katona Katalin szervező. A Paksi Sportegyesület Szabadidő Szakosztályának vezetője elmondta, a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért!-­sorozat évről évre több embert mozgat meg. Ezúttal különösen sokan voltak, amely szerinte azért is lehet, hiszen az elmúlt két évben a járvány­ügyi korlátozások nem tették lehetővé a versenysorozat megrendezését, így sokan ki vannak éhezve az ilyen sportprogramokra. – Úgy látjuk, hogy a városban komoly igény van arra, hogy az emberek kötetlenül, családias hangulatban mozgással töltsék az időt – vélte a szervező. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában