Szekszárdi közgyűlés

2022.05.25. 19:20

Rengeteg ügyben kell holnap dönteni

Több mint félszáz téma szerepel a város közgyűlésének mai napirendjén, ennyi ügyben kell a képviselőknek bölcs döntést hozni. Erről beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Máté Péter, a közgyűlés Fidesz frakciójának elnöke, aki két, sokakat érintő témát emelt ki az 53-ból.

Szepesi L.

Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője (Fotó: Mártonfai D.)

Az egyik a helyi autóbuszközlekedés jövője. A helyi tömegközlekedést a megyeszékhelyen a Volánbusz Zrt. biztosítja, amelynek, a cég megállapítása szerint, a város 250 millió forinttal tartozik. Sokszor szinte üresen mennek a buszok, ezért a város már többször tett javaslatot az évtized óta változatlan menetrend módosítására. Most ezt tényleg meg kell tenni, mondta a képviselő. 

A másik téma, amiben szintén döntenie kell a közgyűlésnek, a szekszárdi kutyamenhely és sintértelep sorsa. A városban összefogott 140 kóbor kutyát, szerződés alapján a kutyamenhely gondozza, ám annak helyzete szintén nem megfelelő. Máté Péter véleménye szerint a kettőt összevonva egy, a követelményeknek eleget tevő, a mostaninál sokkal tágasabb kutyamenhely létrehozásával lehet és kell megoldani ezt a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában