Díjkiosztó

2022.05.13. 12:32

Simontornya város borát is kiválasztották a versenyen

A XIII. Simontornyai Borversenyen harminchárom borosgazda nyolcvanhárom mintával indult, közülük tizennyolc simontornyai nevezett harminchét mintával.

B. M.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Pesthy Márton

A szervezők arról is tájékoztatták lapunkat, hogy az indulók között tizenhét arany-, harminchét ezüst- és huszonöt bronz minősítést, valamint  négy oklevelet osztottak ki. A legjobb fehérbor címet Ötvös Zsolt (Tamási) Cserszegi fűszeres 2021. bora kapta, míg a legjobb rozé Szabó Gábor (Káloz) Kékfrankos rozé 2021. bora lett. A legjobb vörösbor címet László Attila (Szekszárd) 2020-as évjáratú Kékfrankos bora érdemelte ki.

A simontornyai borok közül választották ki a város borait. A fehér fajták közül Böröczki István Rajnai rizling bora, a rozékból a Benb Kft. Kékfrankos bora, vörösből pedig Csatári Dezső merlot-cabernet franc cuvée-je  érdemelte ki a címet. A bírálatot három bizottságban tizenkét borszakértő végezte. A bizottságok elnökei Font Magdolna (Solt), Ulcz Gyula (Soponya) és Ferencz Vilmos (Szekszárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában