Várnapok

2022.05.21. 13:00

Simontornyán a tűzzel játszottak

Péntek este különleges előadók alapozták meg a misztikus hangulatot a simontornyai várnapokon. A Tűzfészek Tűzzsonglőr Társulat lépett fel, akik nemcsak hazánkban, de már külföldön is hírnevet szereztek maguknak.

Farkas Eszter

A tűzzsonglőrök látványos műsorral szórakoztatták a simontornyaiakat (A szerző felvétele)

- Társulatunk 2002-ben jött létre, azóta számos helyen felléptünk már. Kezdetben csak hobbi szinten jött össze a baráti társaság, de aztán az évek alatt egyre jobban kikristályosodott, hogy erre a show-ra van igénye az embereknek – tájékoztatta lapunkat Szepessy Bálint a társulatvezetője.

Ez egy elég speciális kategóriája a klasszikus cirkuszi artistáknak, ezért arra gondoltunk, hogy csak ezt kiemelve, magasabb szintre fejlesztve létrehozunk egy csapatot, amivel zsonglőr műsorokat fogunk előadni. A két fő profilunk a tűzzsonglőrködés, amivel most Simontornyán is felléptünk és a LED-zsonglőrködés, ami mondhatni, hogy egy stílusteremtő újdonság most még a világon – tette hozzá Szepessy Bálint.

Az országban sok helyen ismerik már őket, visszajáró fellépők a Sziget és a Volt fesztiválokon, a Balaton Sound-on és Ozorán is, de idén a világkiállításon, Dubajban is felléptek, ahol Magyarországot képviselték a LED-es műsorukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában