Kitüntetések

2022.05.08. 20:00

Szent Flórián napot tartottak Bonyhádon

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei Szent Flórián napi ünnepségét idén Bonyhádon tartotta. Az ünnepi állománygyűlésen számos megyei önkéntes, létesítményi és hivatásos tűzoltó vehetett át kitüntetést és jutalmat.

TEOL

Filóné Ferencz Ibolya polgármester (Fotó: TMKI)

A tűzoltók védőszentjének napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésén Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere köszöntötte a megjelenteket - tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya. A polgármester beszédében kiemelte, hogy Bonyhád településének történetében a tűzoltás, tűz elleni védekezés szervezett formája több mint 140 éve van jelen.

A város kiemelten fontosnak tartja a tűzoltó hagyományok őrzését - mondta Filóné Ferencz Ibolya. Köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik minden nap harcolnak az elszabadult elemekkel, hogy megmentsék az életünket és vagyonunkat. A bonyhádiak büszkék arra, hogy a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az elmúlt évben megszerezte az Év Tűzoltó Egyesülete címet.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok ünnepi beszédében köszöntötte a megye valamennyi tűzoltóját, majd felelevenítette a tűzrendészet múltját, a hazai mentő tűzvédelem történetét, majd elismerések átadására került sor.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok

A Tűzoltóság Napja, Május 4-e alkalmából Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért Az ÉV TŰZOLTÓJA MINISZTERI díjat adományozott Várai Tamás Zoltán tűzoltó zászlósnak, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának. Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Gaszner Róbert tűzoltó alezredesnek, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának, valamint a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Kiefaber Zoltán Úrnak, a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület gazdasági alelnökének.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, munkakörében végzett kiemelkedő és eredményes munkája elismeréseként soron kívül tűzoltó őrnaggyá előléptette Savanyu Norbert István tűzoltó századost, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát. 

Pénzjutalomban részesítette Kelemen István tűzoltó őrmestert, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs megbízott szerparancsnokát, Szabó-Cseri Anikó rendvédelmi alkalmazottat, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Költségvetési osztály előadóját, valamint Gasznerné Szabó Szilvia rendvédelmi alkalmazottat, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét. Az elismerések átadására a központi ünnepségek keretében került sor.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette és ajándéktárgyat adományozott Dr. Ackermann Zsuzsanna tűzoltó alezredesnek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjének, Szigeti Ervin tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Debreczeni Barna tűzoltó őrmesternek, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint Cseh János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, és Szendi József Úrnak, az Atomerőmű Létesítményi Tűzoltóság tűzoltóparancsnok-helyettesének.

Az elmúlt időszakban nyújtott kimagasló sportteljesítményért Igazgatói dicséretben és elismerésben részesített Kovács János Bence tűzoltó őrmestert, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Szuprics Ferenc tűzoltó őrnagyot, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát, Turcsán Tamás tűzoltó őrmestert, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Klézl Tamás tűzoltó törzsőrmestert, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját, Lieszkovszky Tamás Károly tűzoltó századost, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Költségvetési Osztály kiemelt főelőadóját, valamint Turcsán Márk tűzoltó őrmestert, a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

Igazgatói emléktárgyat adományozott Martinka István tűzoltó ezredes részére a közel 40 év tényleges hivatásos szolgálatot követő, szolgálati nyugdíjba vonulása alkalmából.

Martinka István (Fotó: TMKI)

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Tűzoltóság és a Katasztrófavédelem önzetlen támogatásáért köszönetét fejezete ki Bonyhád Város Polgármesterének, Filóné Ferencz Ibolya Asszonynak. A Tolna Megyei Tűzoltószövetség is a megyei Tűzoltónapon adta át elismeréseit. A kitüntetettek névsora itt található.

Az ünnepi állománygyűlésen beszédet mondott Miklós Roland, a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke is, aki felelevenítette az egyesület múltját, jelenjét és a jövőbeli terveikről is beszélt. Az elnök köszönetet mondott Bonyhád városának az egyesület támogatásért.

Miklós Roland (Fotó: TMKI)

Az Elnök beszédét követően Farkas István Gergő, a bonyhádi Völgység Múzeum igazgatója, a Tűzoltómúzeum, a Katasztrófavédelem és az Egyesület közötti háromoldalú megállapodásban rögzített együttműködésről tájékoztatta az egybegyűlteket.

Farkas István Gergő (Fotó: TMKI)

Az állománygyűlést Füleki Zsófia szavalata, valamint a Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tűzoltó Zenekar és a „Kränzlein” Néptánc Egyesület műsora színesítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában