Alkotói pályázat

2022.05.23. 10:29

Ünnepélyesen díjazták a legkreatívabb fiatalokat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. Idén 216 pályamű érkezett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Május 20-án, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a járványügyi veszélyhelyzetet követően végre méltó módon ünnepelhetett az Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság az óvodás és iskolás gyerekek, valamint kísérőik társaságában.

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: TMKI

Fotó: TMKI

Megyénk rendre szép eredménnyel zárja a felmenő rendszerű verseny országos megmérettetését is. A gyerekek minden évben meglepik a Bizottságot, valamint a pályamunkák zsűrizésében résztvevő rajzpedagógusokat a szárnyaló fantáziájukkal, rajztudásukkal, írói vénájukkal, vagy éppen évről-évre a kitartó hozzáállásukkal.

Az ünnepséget dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Külön köszöntötte a fiatalokat, akik lelkesedésükkel, tudásszomjukkal, kreatív ötleteikkel pont a társadalmunk értékes mozgatórugóivá lesznek, tűzvédelmi ismereteikkel hozzájárulnak ahhoz, hogy maguk, családjuk, barátaik, ismerőseik egy biztonságosabb környezetben élhessenek a jövőben. Köszönetét fejezte ki Bán Attila tűzoltó ezredesnek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, aki minden évben összefogja a pályázat szervezését, népszerűsítését.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője csatlakozott az előtte szólóhoz, az ünnepséget egy rövid képekkel tűzdelt prezentációval folytatta, valamint bemutatta az idei év dobogós pályaműveit is. Külön köszönetét fejezte ki a felkészítő pedagógusoknak, a szülőknek, a szponzoroknak: Pesztericz Rajmund úrnak, a Paksi Atomerőmű létesítményi tűzoltóparancsnokának, Szabó Tamás úrnak, a TÜK Partner Kft. ügyvezető igazgatójának, és Varga Zsolt úrnak, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatvezetőjének, akik hozzájárultak a bőséges díjakhoz és nem utolsó sorban a gyerekeknek, akik évről-évre elkápráztatják az Igazgatóságot alkotásaikkal.

A tűzoltósági főfelügyelő felkérte a bíráló bizottság képviselőjét, Diószeghy Edina Asszonyt, hogy néhány szóban tolmácsolja ő is a gyerekeknek, hogy mennyi és milyen színes munkákat zsűriztek az idén. A pedagógus beszámolt a korábbi évek tapasztalatairól, elmondta hogy idén is komoly feladatot jelentett a rajzok kiértékelése. Kifejezetten örömmel tölti el, hogy idén már személyesen találkozhatott az alkotókkal.

Legkreatívabb Tolna megyei óvoda 2022-ben ismét a Szekszárdi Wunderland Óvoda lett, összesen 66 szabadkézi rajzzal, továbbá a Legkreatívabb Tolna megyei iskola cím is maradt 2022-ben a Wosinsky Mór Általános Iskolánál, akik 85 pályaművet küldtek be.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját valamennyi indulónak, és bízik abban, hogy az országos versenyen is hasonlóan szép eredményekkel büszkélkedhet majd.

Az Igazgatóság köszönetét fejezi ki a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Atomerőmű Tűzoltóságának, a szekszárdi TÜK Partner Kft-nek, az OTP Bank szekszárdi fiókjának, a Magyar Közút Tolna Megyei Igazgatóságának, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Parknak, hogy támogatásukkal még több mosolyt sikerült csalni a gyerekek arcára.

A kategóriák díjazottjai:

Szabadkézi rajz
Óvodás kategória

 1. helyezett    – Varga Lara
 2. helyezett    – Kovács Jázmin
 3. helyezett    – Czank Botond
  Különdíjas – Gősi Mia Jázmin
  Különdíjas – Palotás Bence Ferenc
  Különdíjas – Kelemen Anasztázia

6-10-éves kategória

 1. helyezett    – Vörös Anna és Szabó Hanna
 2. helyezett    – Millei Liliána, Jakab Lilla, Millei Maja, Gergics Adél Sarolta
 3. helyezett    – Varga Szófia

 4. Különdíjas – Sziebert Adelin
  Különdíjas – Kelemen Zalán
  Különdíjas – Stelcz Sára Panna

11-14 éves kategória 1-2-3. helyezett

 1. helyezett    – Pusztai Boglárka
 2. helyezett    – Laczkó Blanka
 3. helyezett    – Nagy Nimród

15-18 éves kategória

 1. helyezett    – Boros-Uri Flóra
 2. helyezett    – Sopár Szilvia
 3. helyezett    – Balassa Patrik Norman
  Különdíjas – Nagy Gergő

Irodalmi alkotás:
15-18 éves kategória

 1. helyezett    – Bauman Beatrix Bianka

Kézműves alkotás:

15-18 éves kategória

 1. helyezett    – Szegletes Dávid, Elekes András, Szlobodics Zalán
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában