Hagyomány

2022.05.02. 19:10

Vizsgára bocsátó ceremóniát tartottak

Két év kihagyás után régi hagyomány folytatódott Dombóváron.

V. Sz.

Zenekarral járták az utcákat Dombóváron (Fotó: Varga Sz.)

Az MMSZ Esterházy Miklós Technikum végzős diákja az iskolájuktól a hivatalig vonultak, hogy ünnepélyes ceremónia keretében kérjenek vizsgára bocsátást a település polgármesterétől. A közel száz diák vonulását hangos élőzene kísért végig az utcákon, kortársaik a gimnáziumnál hangos tapssal és kiabálással köszöntötték őket. 

A városházán Pintér Szilárd polgármester várta a népes delegációt. A diákokat képviselő Kisbíró és a Kisbíróné tolmácsolta kérésüket, majd átvették az aláírt „Lajstrom könyvet”, s egy pohár vörösborral koccintottak.  A város vezetője megragadta az alkalmat és sok sikert kívánt a fiataloknak a vizsgákhoz és az élethez.

A városházán Pintér Szilárd polgármester várta a népes delegációt. Fotók: Varga Szilvia

Kiemelte, reméli, hogy sokan találják meg boldogulásukat Dombóváron a szakmájukban. Összesen 169 tanuló; hegesztők, autószerelők, fodrászok, gyakorló ápolók, eladók, asztalosok, cukrászok, szakácsok, villanyszerelők, pincérek, erősáramú elektrotechnikusok, szerkezetlakatosok, divatszabók, valamint az érettségizők várják a ballagás után a jövő heti vizsgákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában