Minden korosztályt szívesen látnak

2022.06.01. 19:10

A biztonság az első

Május 30. és június 3. között Paks ad otthont a „Road Safety – a biztonság az első” néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak, amelyet elsősorban gyermekek számára szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

G. R.

Átfogó közlekedésbiztonsági oktatáson vehetnek részt a paksiak (Fotó: M. Gy.)

A HUMDA küldetése, hogy támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését. A résztvevők az ürgemezi strand mellett kiépített KRESZ pályán elméleti és gyakorlati oktatást kapnak. Délelőttönként az óvodások és az alsó tagozatos iskolások játékos, átfogó közlekedésbiztonsági oktatása folyik, délután pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő részt vehet a programon. 

Délelőttönként gokartokkal, elektromos miniautókkal, kerékpárokkal és rollerekkel közlekedhetnek a kicsik a KRESZ pályán, megismerve a közlekedési szabályokat, a rendőri karjelzéseket, délután pedig egy négyszer négyméteres társasjátékon játszhatnak közösen a családok. A képzésen olyan ismereteket adnak át a gyermekeknek, amelyek segítenek eligazodni a forgalom útvesztőjében – tájékoztatott Paks Önkormányzata. 

A programsorozat keddi napján részt vett Szabó Péter. Paks polgármestere azt mondta, fontos a példamutatás, ezért a szülőknek is hasznos lehet a program. A HUMDA tavaly szeptemberben indította el az edukációs projektet, tavaly 13 helyszínen összesen 31 530-an, idén pedig már 7 helyszínen, 13981-en vettek részt az eseményeken. Novemberig  újabb tizenkét városba, két fesztiválra és két gyermektáborba látogat el a roadshow.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában