Ünnepség

2022.06.10. 18:07

Átadták a Dombóvári Margaréta Református Óvoda új épületét

Új épülettel gazdagodott a Dombóvári Margaréta Református Óvoda. Az átadó ünnepséget pénteken délután tartották, és mint kiderült, örömteli okból, az intézmény iránti növekvő érdeklődés miatt volt szükség arra, hogy megvásárolják és átalakítsák az épületet.

Varga Szilvia

Fotó: Makovics Kornél

Egy társasházat alakítottak át Dombóváron óvoda épületté a Jókai utcában. A belvárosban régóta működő négycsoportos református intézmény növekvő igényére adott azzal választ, hogy kertszomszédságban álló ingatlant átalakíttatta.

A Magyarországi Református Egyház jelentős és felelősségteljes feladatot vállal az óvodai nevelésben is. Kiemelten fontosnak tartják a gyerekek értékrendjének megalapozását, a keresztény szellemiségben nevelését, mely megtartó elveket és tartalmas útravalót ad a későbbi életükhöz. Az Országos Óvoda Program egy 30 milliárd forintos állami támogatásból életre hívott projekt, mely kiemelkedően fontos és meghatározó a Magyarországi Református Egyház számára.

Az átadó ünnepség istentisztelettel kezdődött a közeli református templomban, Rácz József esperes köszöntötte az egybegyűlteket, akik aztán átsétáltak az óvodához. A gyermekek köszöntő táncos műsora után Veres Sándor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka számolt be az építkezésről.

– A gyermekek az elsőszámú értékek, s értük mindent megteszünk. A kereszténység, a keresztény életszemlélet hirdetése, védelme és továbbadása elengedhetetlen alapvető értékeink megőrzéséhez – mondta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A városban és a térségben zajló fejlesztéseket foglalta össze Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dombóvár-Bonyhád térség országgyűlési képviselője. Pintér Szilárd polgármester köszönetét fejezte ki mind a Református Egyházkerültnek, mind igénylőnek, továbbá Soltész Miklósnak is amiért a településen új, minden eddiginél korszerűbb óvoda épülhetett fel, ezzel támogatva a gyermekek megfelelő szellemi, fizikai és lelki nevelését.

Az óvoda vezetője, Schott Ágnes háláját fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették az óvoda bővülését, hiszen régóta dédelgetett álmuk vált valóra. Szólt arról, hogy az előző óvodavezető, Vidóczyné Doszpod Mária kezdeményezte az óvoda bővítését, nélküle nem valósulhatott volna meg a projekt. Az út hosszadalmas és rögös volt, de ennek ellenére minden percéért hálát adnak, hiszen ezáltal nem csupán a gyermekek mindennapjai váltak kényelmesebbé, de a modern kialakításnak és korszerű eszközöknek köszönhetően a nevelők és a személyzet munkavégzése is hatékonyabbá válhatott.

A szalagátvágást követően az ünneplők megtekintették a rendkívül modern épületet, ahol az új csoportot ősszel  indítja el az óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában