Közigazgatás

2022.06.22. 10:20

Átvette megbízólevelét dr. Horváth Kálmán

Ünnepélyes keretek között vette át hétfőn megbízólevelét Orbán Viktor miniszterelnöktől dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja.

TEOL

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tartott ünnepségen, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket.

Dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja Orbán Viktor miniszterelnöktől és Gulyás Gergely minisztertől vette át megbízólevelét (Forrás: kormany.hu)

A kormányfő szerint Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat. Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy képes kezelni a kihívásokat. Hangsúlyozta: az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt „meg kell védenünk azt, amink van", tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

„Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk" – mondta a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök.

Mint azt korábban már megírtuk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslata alapján dr. Horváth Kálmán újabb négy évre, harmadik ciklusát megkezdve vezeti a Tolna Megyei  Kormányhivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában