Alapkőletétel

2022.06.11. 20:00

Befektetés a jövőbe: új épülettel bővül a Balogh Antal iskola

Egyházmegyei és kormányzati támogatással bővül a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium. Az új épület alapkövét ünnepélyes keretek között tették le június 10-én.

TEOL

Koósz Roland igazgató (balról), Felföldi László megyéspüspök, Süli János államtitkár és Szántó Zoltán alpolgármester a Balogh Antal iskola bővítésének alapkőletételi ünnepségén (Fotó: Molnár Gyula)

Tavasz óta folynak a munkálatok az atomvárosi intézményben, ahol a beruházás első ütemében kétemeletes, héttantermes épület készül el, kormányzati és egyházmegyei támogatásból, közel egymilliárd forintból – számolt be róla a TelePaks.

Az új épület alapkövének letétele alkalmából pénteken megtartott ünnepségen Koósz Roland az intézmény igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé teszik az 1993-ban alapított, jelenleg széttagolt intézmény bővítését. Süli János jelentős szerepet játszott abban, hogy a fejlesztés megkezdődhetett. Az erőmű-beruházásért felelős államtitkár az ünnepségen hangsúlyozta, nagy öröm, ha a gyerekeknek hoznak létre valamit, legyen az új iskolaépület, sportpálya vagy játszótér, hiszen mindez az ő épülésüket szolgálja. Felföldi László pécsi megyéspüspök arról beszélt, hogy az iskolában tanuló gyerekek a jövőt határozzák meg, míg Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere szerint a katolikus óvoda, általános iskola és gimnázium olyan minőséget és színvonalat jelent a városban, hogy fejlődése kifejezetten támogatandó.

Az alapkő letételekor egy időkapszulát is elhelyeztek a földbe. Koósz Roland az iskola tanulóinak és pedagógusainak jelenlegi névsorát, az iskola életét bemutató fotókat, valamint a 25. jubileumi évfordulóra készült filmet, Szántó Zoltán a Paksi Hírnök legfrissebb számát, Süli János államtitkár pedig kedves emlékét, egy érmet helyezett el a kapszulában, amelyet Felföldi László a leendő épület alapjaival együtt megszentelt.

Az eseményt az intézmény Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájának ballagó óvodásainak és az iskola diákjainak műsora színesítette, fellépett a C four G zenekar és a Paksi Grund csapata. Az új épület alapozását hamarosan megkezdi a pécsi kivitelező cég – olvasható a TelePaks honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában