A szekszárdi egyetemi kar aktívan részt venne a térségi stratégia kialakításában

2022.06.02. 19:10

Cél a hátrányos helyzetűeket ismerő szakemberek képzése

Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatása érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE-KPVK), valamint a Diversitas Központ vezetői csütörtökön Szekszárdon.

G. R.

A képen: Kárászné dr. Rácz Lídia, a Diversitas Központ ügyvezetője és Prof. dr. Szécsi Gábor, a PTE-KPVK dékánja

– Az egyetem, amely működni, erősödni akar, az nem csupán oktat, kutat és tanácsokat ad, hanem van egy negyedik feladata, a térség stratégiáját is formálja, aktívan jelen van a helyi társadalomban, politikában. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara így kíván működni, jelen akar lenni a térség stratégiájának formálásában – mondta Prof. dr. Szécsi Gábor, a kar dékánja a hátrányos helyzetűek képzettségének, foglalkoztatottsági helyzetének javítását megcélzó együttműködési megállapodás aláírását követően.

Az együttműködő felek a hátrányos helyzetűek képzettségének, foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében oktatási programokat, tanácsadói és tájékoztatási rendszert és egy programirodát kívánnak létrehozni. A Társadalom- és vidékfejlesztési szakemberképzési program célja, olyan szakemberek képzése a térségben, akik alkalmasak akár hazai, akár uniós fejlesztési programok végrehajtását sikeresen előmozdítani, ezzel segítve mind a helyben megvalósuló programok hatékonyságát, mind pedig a források célravezetőbb felhasználását, de segít abban, hogy a hátrányos helyzetűek minél hamarabb integrálódhassanak a társadalomba – hangzott el a rendezvényen. 

Olyan kollégákat szeretnének továbbképezni, akik jól ismerik a hátrányos helyzetűeket, akik tudják, hogyan lehet őket segíteni. Kárászné dr. Rácz Lídia, a Diversitas Központ ügyvezetőjének tapasztalatai szerint ha a pénz meg is van egy fejlesztéshez, sokszor előfordul, hogy helyben nincsenek olyan szakemberek, akik egy programot szakszerűen végig tudnak vinni, ezért is született ez az együttműködés, amely segítheti majd a különböző térségi fejlesztési projekteket. Mint megtudtuk, a következő hónapokban a képzési programiroda kialakítása zajlik, amit a két féléves képzések akkreditálása követ. Jövő ilyenkor már meghirdetik a képzéseket és a tényleges oktatás 2024 őszétől kezdődhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában