Jubileum

2022.06.18. 15:15

Gyémántdiplomát vehetett át a pedagógus

A hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötték nyugdíjas kollégáikat a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Gazsó Rita

Egykori tanárkollégái köszöntötték az évforduló alkalmából Csibi Jánost (középen) (Beküldött kép)

Az évről évre visszatérő rendezvényt mindig június második felében szervezik meg, amelyre meghívják a nyugdíjas kollégákat is. Az jubileumi ünnepségre mintegy harminc fő gyűlt össze a múlt szombaton, ahol ezúttal a 86 éves nyugalmazott pedagógust, Csibi Jánost köszöntötték, aki idén hatvan esztendeje, hogy kézhez kapta pedagógusi diplomáját. A Würtz-iskola aulájában megtartott ünnepségen az idős pedagógusok régi történeteket elevenítettek fel és megemlékeztek az utolsó összejövetel óta eltávozottakról. 

Csibi János Erdélyben született, de családjával korán átjöttek Magyarországra, Keszőhidegkútra. A Kaposvári Felsőfokú Tanítóképző Intézetben 1962-ben szerzett tanítói oklevelet, majd a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett történelemtanári oklevelet. Pályafutását a tamási Kishenyei iskolában kezdte, majd Páriban és Tamásiban oktatott. 

Pályafutása sokszínű volt: tanított a dolgozók esti iskolájában, volt művelődésiház-igazgató, könyvtárvezető, rendszeresen vezetett nyári táborokat és a tanulók szabadidős programjait, országjáró kirándulásokat szervezett, diákjait tanulmányi versenyekre készítette fel. Érdeklődési köréhez szorosan kapcsolódott a zene szeretete, az iskolában citeraszakkört vezetett, éneket tanított. Éveken keresztül a városi Pro Cultura Humana kórusban énekelt. Csibi János 2012-ben aranydiplomát kapott, idén pedig a gyémántdiplomát vehette kézhez, hiszen most 60 éve, hogy megszerezte pedagógusi oklevelét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában