Megerősítették a testvérvárosi kapcsolatokat a német Hessen tartomány két településével

2022.06.07. 15:30

Háromnapos pünkösdi rendezvény volt Gyönkön

Hagyományos Pünkösdi Rendezvény címmel tartott háromnapos ünnepséget a helyi és a német nemzetiségi önkormányzat Gyönkön.

B. M.

(balról jobbra) Aleksander Schleith Darmstadt képviselője, Szaka Gyula Gyönk polgármestere, Géza Krebs-Wetzl, Griesheim polgármestere (Fotó: M. K.)

Bortúrával kezdődött a szombat, másnap istentiszteletet tartottak, ezután megerősítették a testvérvárosi kapcsolatokat a németországi, Hessen tartományban található Griesheim és Darmstadt képviselőivel. Ők később főzőversenyen zsűriztek. A műsorban felléptek a gyönki óvodások, a Grüne Wiese Tánccsoport három korcsoporttal, a Paksi Roger Schilling Fúvószenekar, a Szekszárdi Mondschein Kórus, a Töttösi Mazsorett Csoport. Batyus bál és az Anytime-Musik zenéje zárta a napot.

Hétfőn a Hősök terén koszorúztak a németek betelepítésének 300. évfordulója alkalmából. A művelődési házban Krémer György, a Tolna Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének titkára tartott előadást. Süli János államtitkár jelenlétében mutatták be Kocsis Sándorné, a nemzetiségi önkormányzat elnökének Velünk él a múlt című könyvét, amelyben Kiss József bemutatja a gyönki viseletet, a település történeti áttekintését, amit német nyelvre is lefordított.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában