Pincehely

2022.06.28. 18:00

Hiába várják kölykei, kilőtték a faluban garázdálkodó rókát

Kilőtték a rókát, amely beköltözött az egyik pincehelyi ingatlanának területére – tájékoztatta lapunkat kedden Piringer József polgármester.

Illusztráció: Shutterstock

Hozzátette, hogy a kilőtt rókának kölykei vannak, befogásuk még folyamatban van. Mint arról korábban beszámoltunk, a róka elejtéséhez vadászt hívtak segítségül.  

Mint azt megírtuk, a róka búvóhelyet talált egy  gondozatlan és gazos udvarú pincehelyi ingatlan területén, élelemforrása pedig a környékbeli házaknál tartott baromfik lettek. Az elmúlt napokban élvefogó csapdákkal próbálták elkapni, de azokat elkerülte. Sajnos azonban olyan sok kárt okozott a környéken, hogy úgy döntöttek, elejtik. 

A korábban kiadott hivatalos lakossági tájékoztatóban az szerepel, hogy Pincehely közbiztonságának és a közterületek rendjének megőrzése, valamint a lakosság ingatlanainak, értékeinek védelme érdekében ejtik el a rókát mint kárt okozó vadat a település belterületén az önkormányzat szervezésében fegyvertartási és vadászati engedéllyel rendelkező vadász segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában