Az egészséges életmód és a környezetvédelem motiválja a rotaristákat

2022.06.19. 09:30

Kéktúra nap a Rotaryban

Június 18-án tartják a Kéktúra napját a magyar Rotaryban. Egy országos akció keretében a magyar rotaristák ezen a napon az egészséges életmód és a környezet védelme jegyében szalagként fogják át Magyarországot és együttesen szeretnék teljesíteni a teljes túratávot, amely összesen ezeregyszázhatvannyolc kilométer.

S. B. M.

Szekszárdi rotaristák a Kápolna téri csurgónál (Fotó: K. A.)

A Rotary Club Szekszárd hosszú útra nem tudott vállalkozni az elfoglaltságok miatt, de néhány fő részvételével csatlakozott a megmozduláshoz. A szekszárdi autóbusz pályaudvaron tiszteletadással és koszorúzással emlékeztek meg Rockenbauer Pálról, a híres természetjáró, világutazó, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtőjéről. Legtöbben országjáró kéktúra filmjeiről, a Másfélmillió lépés Magyarországon, valamint az … és még egymillió lépés című sorozatáról ismerik őt. 

A róla elnevezett kéktúra útvonal Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megyéken keresztül húzódik. A Rotary Club elnöke, Németh Gyula elmondta, hogy a jelenlévő nyolc taggal a megemlékezés után közösen felkeresték a Dél-Dunántúli Kéktúra emléktábláját a Kápolna téri csurgónál. Mind a kopjafánál, mind az emléktáblánál egy kék szalagot is felkötöttek a túraútvonal jelképeként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában