Fürged–Ozora

2022.06.14. 19:10

Közösen választják ki az új jegyzőt

Az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatal akkor került igazán a reflektorfénybe, amikor kiderült, hogy a közös jegyző személye rendszeres konfliktusforrás a két község, Ozora és Fürged polgármestere között.

Brunner Mónika

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A történet röviden: Fürged polgármestere nem fogadta el az Ozora által preferált jegyzőt. A két település közötti jó kapcsolat megromlott, nyílt konfliktusok vették kezdetüket. Most már azonban talán végre pont kerülhet ennek az évek óta tartó ügynek a végére, és az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai között ismét kitűnő lesz a munkakapcsolat.

Barkóczi József, Fürged polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy kérték miniszterek közbenjárását, segítségét is, mert hosszú távon így nem tudnak dolgozni, az egész hivatali munkarendjük omlott össze. Többször hangsúlyozta, hogy ragaszkodnak a régi, akkor gyesen lévő jegyzőhöz, aki helyett állandósította Ozora a konfliktusokat kiváltó jegyzőt. 

A gyesen lévő jegyző munkaügyi bírósághoz is fordult, amely úgy döntött, hogy vissza kell helyezni őt korábbi munkakörébe, ám végül megpályáztatják az állást. A Fürgedi Önkormányzat közösségi oldalára nemrég került ki az álláshirdetés a jegyző munkakör betöltésére, amelyre július tizenharmadikáig lehet jelentkezni.

Nagy Istvánné, Ozora és Barkóczi István, Fürged polgármestere együtt jelölik ki a közös hivatal jegyzőjét (Fotó: MW)

Barkóczi József, Fürged polgármestere megerősítette lapunknak, hogy jogerős bírósági döntés született arról: jogellenes volt a gyesről visszatérni szándékozó jegyzőjük „lefokozása" jegyzőből előadóvá. Innentől kezdve nem írhattak volna ki jegyzői állásra pályázatot, így a jogsértő módon kinevezett jegyzőt vissza kellett venni jegyzőt helyettesítő köztisztviselővé. Hozzátette: a jegyzőt a két település polgármestere egyenrangú partnerként, egyhangú döntéssel nevezi ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában