Időközi választás

2022.06.25. 07:00

Már várják a vasárnapi polgármester-választást a Nagyszokolyban élők

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Nagyszokolyban. Lapunk néhány nappal a hat polgármesterjelölt megmérettetése előtt, csütörtökön látogatott el a településre.

Brunner Mónika

A nagyszokolyiak ismerik a jelölteket, és a fejlesztések folytatását várják az új településvezetőtől (Fotó: Mártonfai Dénes)

Meleg nyári nap, dolgozó munkások, néhány járókelő, a helyi bolt előtt ácsorgók, beszélgetők. A nagyszokolyi utcákon alig találni valakit a hatszáznyolcvanhét választópolgárból, akik hat független polgármesterjelöltre adhatják le szavazataikat vasárnap. A jelöltek: Kalányos Zsolt, Szücs János, Mosberger Istvánné, Mizerák Milán, Pap Szilvia, Fejes Benjamin. Egy társadalmi megbízatásban, a többiek főállásban látnák el a feladatukat. 

Azért találtunk néhány lakost, akik megosztották velünk gondolataikat. Az ötvenhat éves Kiss Ferencet és a huszonkilenc éves Németh Milánt az úton csíptük el. Elmondták, az önkormányzatnál dolgoznak, alig van idejük, egész napjuk munkával telik. Azt azonban egyértelművé tették, hogy biztosan mennek voksolni vasárnap. 

A kiskereskedelmi üzlet előtt beszélgetők is szóba álltak velünk, igaz, nem mindegyikük. A hatvanhét éves Arany László és az ötvennyolc éves Bakonyi János is azt mondta, hogy szavaznak. – Ismerjük a hat jelöltet, körülbelül a falu hatvan százaléka megy majd szavazni. Sajnáljuk Nagyszokoly előző polgármesterét, mert sokat tett a faluért. 

Azt is sajnáljuk, hogy az alpolgármester nem indul a választásokon, mert ő jelen van az életünkben, és a mai napig sokat tesz értünk – tette hozzá Arany László. A bolt előtt beszélgetők valamennyire egyetértettek abban, hogy Nagyszokoly nyugodt település, a polgármester-választás nagyobb feszültségeket nem okoz a község életében. 

Arany László hozzátette: az időskorú mezőőrre szeretné felhívni a figyelmet, ő az, akit egyértelműen szeretnek a faluban. A közösségért sokat tett, a civil szervezeteket is segítette. Arról is beszéltek, hogy a vasárnapi szavazásnak megadják a módját. – Nem hétköznapi viseletben megyünk szavazni – mondta Arany László. 

A szavazóhelyiség a Petőfi utca 275. számnál található, ahol vasárnap reggel hat órától este hét óráig lehet voksolni. A község történetéről a nagyszokolyi honlapon az ősökre emlékeznek, akik – megszenvedve a magyar történelem minden megpróbáltatását – fennmaradtak a vidéken. Arra is kitérnek, egyre több külföldi is felfedezi a falut és vesz házat, telket náluk, és ha megbecsülik földjük értékeit és képesek a benne rejlő erőforrásokkal bölcsen bánni, Nagyszokoly új virágkorát élheti. 

Kiss Ferenc: – Ismerem a jelölteket, várom a választást, megyek szavazni. Sajnálom az előző polgármestert, de már várom az újat. Az önkormányzatnál dolgozom, helyben van munka, azzal nincs gond, de szerintem el vagyunk maradva a községbe érkező támogatásokkal. Összességében elégedett vagyok a nagyszokolyi élettel. 

Németh Milán: – Én is ismerem a jelölteket, várom a választást, és megyek szavazni. Mindent egybevetve elégedett vagyok azzal, hogy van munkám, és hogy nagyszokolyi vagyok. Sajnálom az előző polgármestert. Kiss Ferenc mondandóját még kiegészíteném azzal, én is sajnálom, hogy az alpolgármester nem indul a választáson. 

Bakonyi János: – Vissza kell térnünk a régi kerékvágásba. Amit kap a község, azt annak javára kell fordítani. Három templomunk van, református, evangélikus, katolikus, tudunk egymás mellett élni. A hollandokkal, svájciakkal is megvagyunk. Nem okoz feszültséget a választás. Dolgozni csak nyugodt tempóban lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában