Ivóvíz

2022.06.30. 16:20

Borjád és Kistormás is kölesdi vizet kap

Ivóvízminőség-javítást célzó munka zajlik Kölesden. Nem kicsi; nagy. A 985 milliós projekt tavaly indult, és várhatóan ez év őszének vége felé fejeződik be.

W. G.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Greifenstein József polgármestertől kapott információ szerint új kutat fúrtak, új vízmű telepet létesítettek, melyen új gépészeti épületet készítenek a víztisztító berendezésnek, s mindehhez hálózatkorszerűsítési feladatok is járulnak. (A fémcsöveket műanyagra cserélik, ahol kell.) A modernizálás nagyon ráfért már a községre. Természetesen a közigazgatásilag hozzájuk tartozó, 320 lakosú Kistormáson és a kilencven lakosú Borjádon élők is érezhetik majd ennek a kedvező hatását. 

Vízminőség-vizsgálatokat rendszeresen végeztek, s ebből kiderült, hogy Borjádon szinte emberi fogyasztásra alkalmatlan, nagyon nitrátos volt a helyi kútból nyert vezetékes víz már az utóbbi időben. Körülbelül egy éve elkezdték lajtos kocsival hordani oda az iható vizet. Ez a probléma is megoldódik most, az új kútnak és a felújított hálózatnak köszönhetően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában