Negyvenkét műsorszám

2022.06.23. 10:20

Megmutatták tehetségüket, tudásukat a diákok

Az elmúlt években nagyon kevés lehetőség nyílt a gyermekek számára, hogy mások előtt is megmutassák, miben ügyesek, mihez van tehetségük.

S. B. M.

Az ifjú néptáncosok is kitettek magukért (Beküldött fotó)

Az ifjú néptáncosok is kitettek magukért (Beküldött fotó)

A Györei Templom Általános Iskola ezért hagyományteremtő szándékkal Ki mit tud? minősítő gálát szervezett a környékbeli iskolások számára június elején. Az ünnepélyes megmérettetésre érkeztek gyermekek Aparhantról, Bonyhádról, Cikóról, Izményről, Kakasdról, Mórágyról, Nagymányokról, Pécsről, Szászvárról, Váraljáról és Zombáról, valamint a györei diákok is képviseltették magukat.

László Olga, az eseménynek otthont adó iskola intézményvezetője elmondta, hogy a meghirdetett versenyen negyvenkét műsorszámban mintegy száznegyven gyermek állt a zsűri és a közönség elé. A fellépők tánc, ének, vers- és prózamondás, hangszer és egyéb kategóriákban mérettették meg magukat a Ki mit tud?-on. 

– A rendezvényre neves szakmai zsűrit hívtunk, ezzel is emelve az esemény komolyságát és színvonalát. A zsűritagok között helyet foglalt Fábián Éva énekes, mesemondó, előadóművész, pedagógus, az Óbudai Népzenei Iskola népiének-tanára, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés tulajdonosa, Karsai Eszter táncpedagógus, a Kapronczai Művészeti Iskola igazgatóhelyettese, Lamoly Istvánné tanító, tanár, mesterpedagógus, a Tamási Tankerületi Központ képviselője, Siklósi Krisztián népzenetanár, zenekarvezető, a Csurgó zenekar alapítója és Csötönyi László tanító, magyartanár, közművelődési szakember, rádiós műsorvezető. 

– A nagyszámú jelentkezés megmutatta, hogy nagy az igény az ilyen jellegű rendezvényekre, ezért minden évben szeretnénk ezután megrendezni a gálát. A györei nebulók igen szép eredményeket értek el, nagyon büszkék vagyunk rájuk – tette hozzá László Olga intézményvezető. 
A györei diákok minősítései: Kosnas Csaba, néptánc – kiemelt arany, Kosnas Emerencia, népdal – kiemelt arany, Mohai Gabriella, talajtorna – kiemelt arany, Bakó Levente, mesemondás – arany, Muszka Péter, fuvola – arany, Kelemen Virág, furulya – arany, Kelemen Virág, ének – ezüst, Kapronczai Művészeti Iskola györei tagozata – ezüst minősítés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában