Madocsa

2022.06.18. 09:30

Megújult iskolaudvaron és sportpályán játszhatnak a gyerekek

Péntek délután adták át a Madocsai Református Általános Iskola megújult udvarát.

S. B. M.

A gyerekek előtt nyáron is nyitva áll majd a játszóudvar (Fotó: Molnár Gy.)

Zemkóné Horváth Zsuzsanna intézményvezető elmondta, hogy 2017-ben került egyházi kézbe az iskola, azóta próbálják a lehető legtöbb lehetőséget kihasználva fejleszteni az iskolát és annak környezetét. Különböző pályázatokban vettek részt, többet között az egyik sportáruház által meghirdetett programra is jelentkeztek.

Az ott elnyerhető összeg nem lett volna elég az új sportpálya telepítéséhez, ezért támogatókat kerestek, hogy az onnan befolyó plusz pénzzel kiegészülve megépülhessen a komplex játszóudvar. A PIP Nonprofit Kft. állta volna a különbözetet. A sportáruház pályázaton végül nem nyert az iskola, így a teljes költséget a paksi vállalat fedezte.

Az ünnepélyes átadón részt vett Süli János államtitkár, Baksa Ferenc, Madocsa polgármestere és a PIP Nonprofit Kft. képviseletében dr. Jakab Márió és dr. Berencsi Judit. Az intézmény százhuszonkilenc kisdiákja élvezheti a többfunkciós sportpályát és az elkészült két játszóteret, akik előtt nyáron is nyitva lesz az iskolaudvar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában