Óvodapedagógus

2022.06.23. 19:10

Miniszter ismerte el a szakmai munkáját

Negyven­éves óvodapedagógusi pályáját lezárandó, tevékenységének elismeréseképpen Szlanyinka Pálné Mariann tavaly részesült miniszteri elismerésben, amelyet a nyugdíjba vonulása alkalmából megtartott búcsúztatón munkatársai körében a napokban vehetett át hivatalosan Pál Krisztina óvodavezetőtől.

Gazsó R.

Szlanyinka Pálné Mariann (Beküldött fotó)

A nyugalmazott óvodapedagógus 1982-ben végzett a szekszárdi Garay János Gimnázium és Szakközépiskolában. Ezt követően a dunaszentgyörgyi óvodában helyezkedett el. Mindig figyelt a gyerekek sokoldalú fejlesztésére, a sajátos nevelési igényű, gyengébb képességű lurkók felzárkóztatására is – hangzott el az ünnepségen.

­Szlanyinka Pálné Mariann több fontos tisztséget is betöltött az évek folyamán, de aktív résztvevője volt a település közösségi életének, a gyermeknapnak, a nyári kézműves-foglalkozásoknak és a szüreti napnak, emellett számtalan ünnepségre készített fel sikeresen kicsiket. 

Szlanyinka Pálné Mariann az emlékéremmel (Beküldött fotó)

– Nagy lelkesedéssel, szorgalommal készültem az óvodai mindennapokra. Folyamatosan olvastam a szakirodalmat, így új ismeretekre tettem szert, amelyeket a mindennapok során igyekeztem hasznosítani – nyilatkozott korábbi munkájáról. Úgy fogalmazott, fontosnak érezte a gyerekekkel való egyéni bánásmódot, a kicsik egyéni foglalkoztatását, hogy önmagukhoz képest fejlődhessenek.

Szlanyinka Pálné Mariann a szakmai utánpótlásképzésre is nagy hangsúlyt fektetett: rendszeresen érkeztek a csoportjába óvónőjelöltek, pedagógiai asszisztensnek és óvodai dajkának tanulók gyakorlatra, akik hosszú idő elteltével is szívesen emlékeznek a „szárnyai” alatt eltöltött időre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában