Ünnepi istentisztelet keretében iktatták be az új lelkipásztort

2022.06.18. 17:19

Nagy ajándékot kapott Bogyiszló

Szombaton délelőtt 11 órakor vette kezdetét az az ünnepélyes istentisztelet, melynek keretében új lelkipásztort kapott Bogyiszló. A település negyvenharmadik és egyben első női lelkipásztoráért, Igaz Melinda Sáráért közösen adott hálát a gyülekezet.

S. B. M.

Rácz József, a Tolnai Református Egyházmegye esperese iktatta be ünnepélyesen Igaz Melinda Sára lelkipásztort (Fotó: M. K.)

Az igehirdető Somogyi Péter, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője volt, aki Pál apostol szavaival köszöntötte az egybegyűlteket. - Örüljetek, ismét mondom, örüljetek! Mindannyian örülünk ma, hiszen egy számunkra kedves esemény veszi kezdetét. Különleges alkalom ez, hiszen egy testvérünk új feladatok elé néz és ehhez kérjük Isten áldását és ajándékait. Az igehirdetés részeként a Szentírásból az olajjal való felkenésről is beszélt, hiszen a beiktatás szimbolikus eseménye volt a megkenés. - A felkent személy az, akire Isten kiárasztotta kegyelmét, felkészítette és felruházta őt, hogy betöltse küldetését – mondta a főjegyző.

A szertartás keretén belül Rácz József, a Tolnai Református Egyházmegye esperese iktatta be ünnepélyesen Igaz Melinda Sára lelkipásztort. Beszédében elmondta, hogy sokat vártak erre az ünnepre, hiszen a koronavírus járvány nagyban akadályozta a gyülekezeti életet, nehéz időszakot éltek és a bogyiszlói gyülekezet éppen ebben a nehéz időszakban hívta meg a lelkipásztort, hogy vezesse őket. A település már évek óta lelkipásztor nélkül volt, a szekszárdi lelkész, Kaszó Gyula végezte az itteni feladatokat is. 

A beiktatási szertartás részeként Rácz József átadta az új lelkipásztornak a templom kulcsát és az egyházközség pecsétjét is, mint hivatalos szolgálati jelvényeket, valamint egy Bibliát, mely az élet és a szolgálat alapját jelképezi. – Kérlek Téged, hogy szolgálj az igével, Isten népének és a gyülekezetnek légy hűséges sáfárja. Törekedj az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békességre azokkal együtt, akik tiszta szívvel hívják segítségül az Urat – tette hozzá.

A beiktatás után a jelenlévő egyházi személyek és méltóságok sorban áldást adtak a lelkipásztorra. Ezután nyilvános presbiteri gyűlés keretében Debreceniné Farkas Edit köszöntött minden jelenlévőt. A jeles eseményen részt vett még dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Ravasz Csaba tolnai plébános, Fodor Péter baptista pásztor, Tóth István, Bogyiszló polgármestere. A bogyiszlói gyülekezet nevében Görbe Ferenc adott hálát az új lelkipásztorért. 

Horváth Kálmán köszöntőjében azt kérte Igaz Melinda Sárától, hogy tartsa meg a Fundamentumot és az itteni emberek életének alapjainak megtartásában segítse őket. A bogyiszlói hagyományőrző egyesület és zenekar a helyi közösség nevében népdalokkal köszöntötték a lelkészt. Az szertartás végén Igaz Melinda Sára három szóval fejezte ki érzelmeit. Ez a hála, a köszönet és a jövő.

– Olyan ez a beiktatás, mint egy házasságkötés – mondta. – Nagy dolog egy lelkipásztor életében, amikor beiktatják. Mindenkinek örülök, aki itt van, izgatott vagyok és nagyon várom az itteni feladatokat. Mert jó Bogyiszlón lenni és bár csak másfél éve vagyok itt, már otthon érzem magam. A helyiek segítőkészsége és önzetlen figyelmessége azt érezteti, hogy máris befogadtak – tette hozzá Igaz Melinda Sára. Az ünnepet nemzeti imádságunk, a Himnusz közös eléneklése zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában