A környék tyúkjait dézsmálja

2022.06.21. 09:30

Nem működött a csapda, kilövés vár Vukra

Lőfegyverrel ejtik el a nagyközségben kárt okozó rókát, várhatóan a mai napon, tájékoztatta lapunkat Piringer József polgármester.

Brunner M.

Az udvarból indul vadászni. Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Fotós: Shutterstock

Információink szerint a róka búvóhelyet talált egy pincehelyi ingatlan udvarában. Azért tud ott elrejtőzni, mert az udvar gondozatlan és gazos. Tulajdonképpen az lett az új otthona a ravaszdinak, a környékbeli házak udvarának tyúkjai pedig az élelemforrása. Az elmúlt napokban élvefogó csapdákkal próbálták megfogni, de azokat elkerülte, és sajnos olyan sok kárt okoz a környéken, hogy úgy döntöttek, elejtik. Az emberre ugyan nem veszélyes, ám a helyzet mostanra tarthatatlanná vált. 

A korábban kiadott hivatalos lakossági tájékoztatóban az szerepel, hogy Pincehely közbiztonságának és a közterületek rendjének megőrzése, valamint a lakosság ingatlanainak, értékeinek védelme érdekében ejtik el a rókát mint kárt okozó vadat a település belterületén az önkormányzat szervezésében fegyvertartási és vadászati engedéllyel rendelkező vadász segítségével. Az elejtést június tizenhéttől június huszonegyedikéig naponta este tíz és hajnali egy óra közötti időszakra, a tevékenység helyéül pedig a Rákóczi utca 23. számú ingatlan területét jelölték meg. 

Az elejtést végző személynek Szücs Gábor mezőőrt nevezték meg. Az önkormányzat a tájékoztatóban kitért arra, hogy a róka elejtése a jogszabályi előírások szigorú betartásával történik. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy az érintett ingatlan lezárt területnek minősül, azon tartózkodni szigorúan tilos. A pincehelyi önkormányzat arra kért mindenkit, hogy a megjelölt terület szomszédos ingatlanain, valamint a Rákóczi Ferenc utcában és a Dózsa György utcában a jelzett időszakban fokozott óvatosságot és körültekintést tanúsítsanak. 

Ez az eset nem rendhagyó Tolna megyében. Múlt év februárjában számoltunk be arról, hogy tucatnyi rókát, szajkót, dolmányos varjút és egy aranysakált is leterítettek Bogyiszló környékén, mert fosztogatták a baromfiudvarokat, a szajkó fészekrabló, a tojásokat ette, a dolmányos varjú pedig kiskacsákra, kiscsibékre vadászott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában