Árvízkár

2022.06.10. 12:28

Soha nem látott, hatalmas eső zúdult le csütörtökön

Az előre kiadott, felhőszakadásra és nagy mennyiségű csapadék hirtelen lezúdulására vonatkozó figyelmeztetések sajnos beigazolódtak. Csütörtök este nagy mennyiségű eső hullott Dombóvár térségében, a tetemes mennyiségű eső kisebb árvizet okozott a környéken.

S. B. M.

Beszakadt a 611-es út Kaposszekcső és Vásárosdombó között. A helyszínt Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette. Fotó: M. K.

Tolna megye tűzoltói harminc alkalommal vonultak ki különböző helyszínekre. Huszonhat esetben Kapospulán, Kaposszekcsőn és Dombóvár-Szőlőhegyen kellett beavatkoznia dombóvári, kaposvári, bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltóegységeknek. Két alkalommal pedig Bonyhádon a város hivatásos és önkéntes tűzoltói vonultak leszakadt faágakhoz. Motoros láncfűrész segítségével távolították el a tűzoltók a garázsra szakadt, illetve az úttestre zuhant ágakat.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a 611-es számú főút négyes kilométerszelvényénél, Kaposszekcső és Vásárosdombó között a szilárd útburkolat mintegy három méter hosszan teljesen beszakadt. Teljes útlezárás van az érintett útszakaszon, a rendőrség a forgalmat a 65919-es számú mellékútra terelte Mágocs és Jágónak irányába. A közútkezelő tájékoztatása alapján a helyreállítási munkák akár egy hónapot is igénybe vehetnek, így ez idő alatt végig érvényben lesz a szakaszon bevezetett útzár.

Szintén Kaposszekcsőn, a Liget lakótelepnél péntek reggel is folyamatosan dolgoztak a szivattyúk a nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítása miatt. Lépcsőházakat, alagsorokat, garázsokat öntött el az esővíz. 

Kaposszekcső polgármestere, Badáczy-Csiba Zsuzsanna megkeresésünkre elmondta, egész pénteken a települést és térségét járták, zajlik a kárfelmérés, mely bizony jó ideig el fog tartani. Elmondása szerint soha nem láttak még ilyen mértékű pusztítást, a víz néhol hatalmas krátereket mosott ki. A község környékén a közlekedés is nehézkes, az utak tisztítása és járhatóvá tétele időbe telik.

Szekszárdon, a Cserfa utcában egy személyautóra szakadt faágat távolítottak el a szekszárdi hivatásos tűzoltók. A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy a vízelvezető árkokban, átereszekben összegyűlt hordalékot szükséges rendszeresen takarítani, hogy a csapadékvíz minél nagyobb mennyiségben távozhasson. A zivatarok, szeles időjárás alkalmával lehetőség szerint járműveinkkel ne a fák alatt parkoljunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában